19.6 C
Almyros
1 Οκτωβρίου 2024 11:36
ESPA
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΜάθημα πρώτων βοηθειών από εκπαιδευόμενο ναυαγοσώστη (video)

Μάθημα πρώτων βοηθειών από εκπαιδευόμενο ναυαγοσώστη (video)

Όλο ένα και αυξάνονται τα περιστατικά πνιγμών στα ελληνικά ύδατα, τα οποία τις περισσότερες φορές στοιχίζουν τη ζωή των ανθρώπων. Ο κίνδυνος πνιγμού υπάρχει πάντοτε και ανά πάσα στιγμή πρέπει ο λουόμενος να γνωρίζει τους κανόνες ασφαλείας προκειμένου να μη θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο.

Στην εκπομπή «NEWS ROOM» ο Βαλέριος Φλωρής ένας εκπαιδευόμενος ναυαγοσώστης μας δείχνει τι γίνεται σε περίπτωση πνιγμού.

Στη συνέχεια δείχνει τις πρώτες βοήθειες, ποια είναι η διαδικασία που θα ακολουθήσει αν το θύμα είναι παθητικό. Υπάρχουν περιστατικά σε καθημερινή βάση, ακόμα και πριν τη διάσωση οι ναυαγοσώστες είναι με τους ασύρματους για να ενημερώσουν τους συνάδελφους τους ώστε να καλέσουν το ΕΚΑΒ γιατί κάθε δευτερόλεπτο είναι σημαντικό.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που συμβαίνει αυτό, όπως το άγχος, υπερβολικό φαγητό, έλλειψη προσοχής και μη γνώση κολύμβησης. «Φταίει και το νομικό πλαίσιο παράλληλα, φταίμε και εμείς. Εμείς φταίμε γιατί τώρα βλέπουμε πολλές φορές λουόμενους οι οποίοι πάνε μέσα στη θάλασσα, έχουν φάει, έχουν πιει τις μπύρες τους ή μπορεί να μη έχουν πολύ καλές κολυμβητικές ικανότητες και ανοίγονται και βλέπουμε πολλές φορές γονείς που δεν προσέχουν τα παιδιά τους που είναι λάθος. Πάντα λέμε σε όλους τους λουόμενους μην απομακρύνεστε. Έχουμε τα μέσα, έχουμε το σκάφος, μπορούμε να τους διασώσουμε αλλά κάθε δευτερόλεπτο είναι σημαντικό». Ανέφερε ο ναυαγοσώστης.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο