18.1 C
Almyros
24 Σεπτεμβρίου 2024 01:21
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΜε λαμπρότητα εορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Δήμο...

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Δήμο Τεμπών

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα τιμήθηκε στα χωριά του Δήμου Τεμπών η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940. Μετά την δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στους ιερούς ναούς και την κατάθεση στεφάνων, ακολούθησε παρέλαση από τους μαθητές των σχολείων.

Ο Δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Γόννων, Βασίλης Σίμος, ο δημοτικός Σύμβουλος , Αθανάσιος Καραναστάσης, οι τοπικοί σύμβουλοι της Κοινότητας Γόννων , Ιωσηφίνα Δημερά και Παύλος Μπολώτας, εκπροσωπώντας τον Δήμο Τεμπών, παρευρεθήκαν σήμερα στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στους Γόννους. Το παρόν έδωσε και ο βουλευτής της Ν.Δ. Νομού Λάρισας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Συγκεκριμένα στις 10:30΄ το πρωί παρέστησαν στην Δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γόννων, όπου τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός , Αικατερίνη Πούλιου.

Στην συνέχεια, στον Μνημείο των Πεσόντων στην Κεντρική πλατεία των Γόννων, ο Ιερέας π. Χρήστος τέλεσε την επιμνημόσυνη Δέηση. Ακολούθησε η κατάθεση στεφανιών από τον Δήμαρχο Τεμπών, Γιώργο Μανώλη, τα σχολεία, τους Συλλόγους και φορείς των Γόννων και αμέσως μετά παρακολούθησαν την μαθητική παρέλαση.

Σε δηλώσεις του για την 28η Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, τόνισε ότι , “Η 28η Οκτωβρίου 1940 και τα γεγονότα που ακολούθησαν αποτελούν πηγή αγωνιστικής έμπνευσης και εξαγωγής ιστορικών διδαγμάτων. Με το απερίφραστο «ΟΧΙ» προς το φασιστικό καθεστώς της Ιταλίας, μια περίοδος αγώνων, αντίστασης, και θυσιών άρχιζε για τον Ελληνικό λαό, που υπερασπίστηκε με ακατάβλητο σθένος την ελευθερία, την τιμή, και την ανεξαρτησία της χώρας μας”.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο