Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024
ESPA
ΑρχικήΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝMetaxa Hospitality Group: Στα 52 εκατ. ευρώ η άμεση οικονομική αξία από...

Metaxa Hospitality Group: Στα 52 εκατ. ευρώ η άμεση οικονομική αξία από τις ΑΠΕ που διένειμε το 2023

Αποκλειστικά (ποσοστό 99,3%) από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας εγγυημένης προέλευσης, ηλεκτροδοτούνται όλα τα ξενοδοχεία και οι κτηριακές εγκαταστάσεις του Metaxa Hospitality Group, σύμφωνα με την Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2023 που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα και είναι εναρμονισμένη για μία ακόμη χρονιά με τα σύγχρονα διεθνή πρότυπα GRI.

Το Metaxa Hospitality Group στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης στρατηγικής του για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, συμβάλλει σταθερά στην οικονομική ανάπτυξη, καθώς η άμεση οικονομική αξία που διένειμε το 2023 ανήλθε σε 52.034.000 ευρώ, αυξημένη σε ετήσια βάση κατά 6,2%, ενώ συνεργάζεται με 1.356 προμηθευτές, το 89% των οποίων προέρχεται από την Ελλάδα. Με βαθιές ρίζες στην Κρήτη όπου δραστηριοποιείται αδιάλειπτα από το 1975, ο Όμιλος στηρίζει έμπρακτα την τοπική κοινωνία, από όπου προέρχεται το 80% των εργαζομένων του. Το 2023 το ανθρώπινο δυναμικό ανήλθε σε 952 άτομα, αυξημένο κατά 18,4% σε σχέση με το 2022.

Metaxa Hospitality Group: Επενδύσεις 71 εκατ. ευρώ στα ξενοδοχεία του Ομίλου

Με προτεραιότητα τη συμβολή στην κλιματική σταθερότητα, το 2023 ο Όμιλος επιτάχυνε την πράσινη ενεργειακή μετάβαση στο σύνολο των υποδομών του, επενδύοντας σε νέες ΑΠΕ και σύγχρονα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ μείωσε κατά 99% τις έμμεσες εκπομπές από προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας (Scope 2market based). Παράλληλα, συμβάλλοντας έμπρακτα στην προστασία του περιβάλλοντος, συνέχισε να υλοποιεί καινοτόμα προγράμματα για την ενίσχυση της βιοποικιλότητας, των οικοσυστημάτων και του εδάφους στην Κρήτη και τη Σαντορίνη όπου δραστηριοποιείται.

Με στόχο τη μείωση των συνολικών εκπομπών κατά 42% έως το 2030, ο Όμιλος έθεσε το 2023, σε εφαρμογή ένα νέο σύγχρονο φωτοβολταϊκό πάρκο στη Βόρεια Ελλάδα (Κιλκίς) και εγκατέστησε ακόμη ένα στο ΤUI Magic Life Candia Maris στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, παράλληλα με το φωτοβολταϊκό σύστημα που λειτουργεί από το 2021 στο Creta Maris Resort. Σε όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες επεκτάθηκε η χρήση σύγχρονων συστημάτων και πρακτικών εξοικονόμησης ενέργειας θερμικοί ηλιακοί συλλέκτες, συστήματα ανάκτησης ενέργειας από κλιματισμό και αερισμό κοινόχρηστων χώρων, λαμπτήρες LED, μαγνητικές κάρτες για αδράνεια συσκευών κατά την απουσία των επισκεπτών από τα δωμάτια, ενεργειακά αποδοτικός εξοπλισμός κ.ά., ενώ σε κάθε ξενοδοχείο λειτουργούν σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Κατά το 2023 ο Όμιλος δραστηριοποιείται στη Κρήτη με το ξενοδοχείο 5* «Creta Maris Resort», στη Χερσόνησο του Ηρακλείου, στο οποίο στεγάζεται και το μεγαλύτερο συνεδριακό κέντρο της Κρήτης, αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας, το «Συνεδριακό Κέντρο Μίκης Θεοδωράκης», και το ξενοδοχείο 5* «TUI Magic Life Candia Maris», στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου. Επίσης στη Σαντορίνη, διαθέτει το 5* «Santo Pure Oia Suites & Villas», το οποίο επεκτάθηκε με νέες σουίτες. Το 2024, ο Όμιλος θα ολοκληρώσει το Santo Collection Resorts & Villas, το οποίο θα απαρτίζεται και από τα ξενοδοχεία «Santo Mine Oia Suites» και «The Villas by Santo Collection».

Metaxa Hospitality Group και οι εργαζόμενοι

Ο Όμιλος μεριμνά διαρκώς για ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον εργασίας, με δίκαιο σύστημα αμοιβών και παροχών, διαφανή κριτήρια αξιολόγησης της απόδοσης, αυστηρές πολιτικές για την παροχή ίσων ευκαιριών και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σύγχρονες εκπαιδευτικές δράσεις. Το 52% των εργαζομένων είναι γυναίκες, ενώ το 2023 ο Όμιλος αύξησε κατά 23,3% τις ώρες εκπαίδευσης, με μέσο όρο εκπαιδευτικών ωρών ανά φύλο 21,6 για τις γυναίκες και 16,1 για τους άντρες.

Το 2023 υπερδιπλασίασε την ετήσια δαπάνη για το κοινωνικό του έργο, στηρίζοντας με χορηγίες και δωρεές 15 δράσεις που προάγουν την κοινωνική αλληλεγγύη, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τον εθελοντισμό και την εκπαίδευση και ανέπτυξε νέες πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.

Η βιωσιμότητα ως στρατηγική

Το Metaxa Hospitality Group υλοποιεί τρία προγράμματα βιωσιμότητας και ειδικότερα το πρόγραμμα «Αναγεννητική Γεωργία για το Οροπέδιο Λασιθίου και τους Ανθρώπους του | Προς έναν βιώσιμο διατροφικό προορισμό», στο πλαίσιο του οποίου τοπικοί παραγωγοί εκπαιδεύονται επιτόπια από εξειδικευμένους γεωπόνους στις αρχές της αναγεννητικής γεωργίας, ενώ τα παραγόμενα προϊόντα απορροφώνται από τον Όμιλο. Το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Νοέμβριο του 2023 και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Οροπεδίου Λασιθίου, με τη συμβολή της Local Food Experts.

Επίσης για τρίτη χρονιά συνεχίστηκε το 2023 το πρόγραμμα «Βιώσιμη Ξενοδοχειακή Γεωργία», με το οποίο ο Όμιλος Φιλοξενίας Μεταξά διαμορφώνει ένα βιώσιμο Ανθρωπογενές Τοπίο στους οργανικούς κήπους των ξενοδοχείων του, οι οποίοι είναι ενταγμένοι στον Κανονισμό 2018/848 της Ε.Ε. για την Οργανική Γεωργία.

Ακόμη με το πρόγραμμα «Βιώσιμες προμήθειεςΔράση για ένα βιώσιμο μέλλον», που δημιούργησε το 2021, το Metaxa Hospitality Group συνέχισε το 2023 να εκπαιδεύει συνεργάτες – προμηθευτές του ώστε να ενσωματώσουν σταδιακά βιώσιμες πρακτικές και στη δική τους εταιρική διακυβέρνηση, ενώ μέσα στα επόμενα τρία χρόνια προτίθεται να επεκτείνει την εφαρμογή κριτηρίων ESG στο σύνολο της εφοδιαστικής του αλυσίδας.

Σχετικά με την Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2023, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Metaxa Hospitality Group κ. Ανδρέας Μεταξάς, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η βιωσιμότητα αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα του Ομίλου και καθοδηγεί τις επιχειρηματικές μας αποφάσεις στα 49 χρόνια λειτουργίας μας. Το 2023 πετύχαμε σημαντικούς στόχους στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης και μακρόπνοης Στρατηγικής μας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Με την ίδια προσήλωση και το αίσθημα ευθύνης που διακρίνει όλους τους ανθρώπους μας, συνεχίζουμε να υπηρετούμε τη βιώσιμη φιλοξενία στην πράξη».



Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο