31.7 C
Almyros
29 Σεπτεμβρίου 2024 17:40
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΜουσική εκδήλωση – αφιέρωμα στον Απόστολο Καρδάρα στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Μουσική εκδήλωση – αφιέρωμα στον Απόστολο Καρδάρα στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Το Πνευματικό Εργαστήρι Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στον συνθέτη Απόστολο Καλδάρα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 8:30 μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Γιάννης Ζαρογιάννης, δρ Φιλολογίας, πρόεδρος του Πνευματικού Εργαστηρίου Εκπαιδευτικών, ενώ η ορχήστρα του συλλόγου θα παρουσιάσει αντιπροσωπευτικά τραγούδια του τιμώμενου συνθέτη.
Ο Απόστολος Καλδάρας είναι ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες του λαϊκού τραγουδιού. Τα τραγούδια του κυκλοφόρησαν και κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα. Συνέθεσε περισσότερα από 600 τραγούδια. Η βυζαντινή μουσική, τα τραγούδια του Μάρκου Βαμβακάρη και του Βασίλη Τσιτσάνη, καθώς και η ηπειρώτικη παράδοση θα αποτελέσουν τις πηγές του, για να αναπτύξει το ταλέντο του.
Τα πρώτα τραγούδια του έχουν τα χαρακτηριστικά της κλασικής περιόδου του ρεμπέτικου (κυρίως ζεϊμπέκικα). Το “Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι” κατατάσσεται στα 2-3 καλύτερα του 20ού αιώνα. Είχε την ικανότητα να γράφει τραγούδια σε διαφορετικό ύφος. Αφουγκραζόταν τα μηνύματα των καιρών και συνεχώς ανανεωνόταν. Σε πάρα πολλά τραγούδια έγραψε ο ίδιος, τους στίχους. Συνεργάστηκε επίσης με πάρα πολλούς στιχουργούς και τραγουδιστές. Τη δεκαετία του ‘60 “έντυσε” με τα τραγούδια του πολλές ελληνικές ταινίες.

Στον παρακάτω σύνδεσμο το πρόγραμμα και οι συντελεστές της εκδήλωσης.

https://drive.google.com/file/d/1yN7Rk2tnrE12ph4-mwPaK3kIf9zZb0Me/view?usp=sharing

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο