19.3 C
Almyros
10 Οκτωβρίου 2024 04:24
ESPA
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΝ. Γιαννακοπούλου στο Πρώτο για το πάγωμα των επιτοκίων: Θετικά τα μέτρα...

Ν. Γιαννακοπούλου στο Πρώτο για το πάγωμα των επιτοκίων: Θετικά τα μέτρα που δίνουν ανάσα στον λαό, αλλά καθυστερημένα (audio)

«Πολύ θετικό είναι πάντα το να υπάρχουν μέτρα τα οποία στηρίζουν τον ελληνικό λαό και τα οποία βοηθούν και δίνουν ανάσα. Εγώ αναρωτιέμαι γιατί έπρεπε όμως όλο αυτό να γίνει τώρα, ένα μόνο μήνα πριν από τις εθνικές εκλογές» δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου, για το σχέδιο των τραπεζών που παγώνει τα επιτόκια στα στεγαστικά δάνεια.

Ήδη από τον Σεπτέμβρη ανεβαίνουν τα επιτόκια διαρκώς, σημείωσε η κ. Γιαννακοπούλου, διερωτώμενη γιατί λαμβάνεται η εν λόγω απόφαση με αυτή την χρονική καθυστέρηση.

«Γιατί οι ελληνικές τράπεζες έχουν τη μεγαλύτερη ψαλίδα ανάμεσα στα επιτόκια καταθέσεων που είναι τα πιο χαμηλά και τα επιτόκια των δανείων που είναι τα πιο υψηλά; Για ποιο λόγο λειτουργούν με αυτή την ασυδοσία η οποία βλέπουμε να υπάρχει σε σχέση ιδιαίτερα με την υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτά είναι ζητήματα τα οποία πρέπει να λύσουμε και εμείς έχουμε θέσει στο τραπέζι και αυτό το οποίο λέμε είναι για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει αυτό το οποίο έχει γίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, φορολόγηση των υπερ-υπερκερδών των ελληνικών τραπεζών, όπως έχει γίνει και στο Βέλγιο και αλλού» συμπλήρωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά με το τελευταίο προεκλογικό σποτ του ΠΑΣΟΚ, που προαναγγέλλει ότι σύντομα θα αποκαλύψει ποιο πρόσωπο έχει στο μυαλό του να προτείνει για πρωθυπουργό, η κ. Γιαννακοπούλου σχολίασε ότι είναι ένα σποτ στον τόνο που έχει δημιουργηθεί πάνω στην πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη, για το πώς πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες μετά τις εκλογές.

Περνώντας από την επικοινωνία στην ουσία της πρότασης, η κ. Γιαννακοπούλου, επανέλαβε ότι το να συζητήσει το ΠΑΣΟΚ για οποιαδήποτε συνεργασία θα εξαρτηθεί από τα ποσοστά που θα δώσει στα κόμματα ο ελληνικός λαός και από τους συσχετισμούς που θα αναδειχθούν μετά από τις εκλογές. Και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο εμείς λέμε ότι θέλουμε ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό ενώ υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό να  υπάρχει δυνατότητα προγραμματικών συγκλίσεων.

Αναφορικά με την χθεσινή δήλωση του Ν. Ανδρουλάκη ότι θα θέσει τον εαυτό του υπό αξιολόγηση αν δεν κατορθώσει “να πάει παρακάτω το κόμμα”, η κ. Γιαννακοπούλου, σχολίασε «εγώ θα έλεγα πρώτα απ’ όλα να δούμε τα ποσοστά μας, να έρθουν οι εκλογές, να μην βιαζόμαστε».

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο