17.6 C
Almyros
2 Οκτωβρίου 2024 00:42
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΝ. Σαρούκος: “Έτος αναφοράς για τον τουρισμό το 2023”

Ν. Σαρούκος: “Έτος αναφοράς για τον τουρισμό το 2023”

Την εξαιρετικά αισιόδοξη πρόβλεψη ότι το 2023 θα αποτελέσει έτος αναφοράς για τον τουρισμό, τόσο πανελλαδικά, όσο και για την Μαγνησία, εξέφρασε ο προϊστάμενος Ελέγχου Επιθεώρησης και Τουριστικής Ανάπτυξης Θεσσαλίας του Υπουργείου Τουρισμού, Νικόλαος Σαρούκος, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου.

Όπως υποστήριξε, με μια συντηρητική ανάγνωση, την δεδομένη στιγμή φαίνεται να καταγράφεται αύξηση 7 – 8% σε σχέση με πέρυσι, που επίσης ήταν μια πολύ καλή χρονιά, ενώ είναι πολύ πιθανό σ’ ένα μήνα από σήμερα το νούμερο αυτό να είναι διψήφιο.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρούκο πάντως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παρατηρηθεί και φέτος, το φαινόμενο του τουρισμού δύο ή και τριών ταχυτήτων που παρατηρήθηκε πέρυσι. Ωστόσο, όπως είπε, οι διακυμάνσεις αυτές θα εξισορροπηθούν, σε ένα βαθμό, από την αναλογικότερη αύξηση στην τουριστική κίνηση.

Όσον αφορά στο θέμα της έλλειψης εργατικού δυναμικού στον χώρο του τουρισμού, ο ίδιος επισήμανε ότι τα πράγματα φέτος είναι χειρότερα από πέρυσι, μη αποκλείοντας το γεγονός αυτό να έχει επιπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, είναι ένα ζήτημα που πρέπει οι αρμόδιοι να δουν σε βάθος, μετά το τέλος της φετινής θερινής τουριστικής περιόδου, αναζητώντας τα αίτια και προτείνοντας λύσεις. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Τουριστικής ΑΝάπτυξης Θεσσαλίας πάντως, ένας βασικός παράγοντας που αποτρέπει πολλούς από το να απασχοληθούν στον τομέα του τουρισμού, είναι η εποχικότητα του επαγγέλματος, εκτιμώντας ότι αν η τουριστική περίοδος επιμηκυνθεί, το επάγγελμα θα γίνει πολύ πιο ελκυστικό.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο