14.6 C
Almyros
1 Οκτωβρίου 2024 01:34
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΝα κατέβουν άμεσα οι δύο κεραίες κινητής τηλεφωνίας COSMOTE στο Προμύρι ζητά...

Να κατέβουν άμεσα οι δύο κεραίες κινητής τηλεφωνίας COSMOTE στο Προμύρι ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Πηλίου

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Πηλίου, αναφέρει:

«Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Ν.Πηλίου καταγγέλλει  ότι το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας  είναι φτιαγμένο για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων ομίλων, οι οποίοι στον μεταξύ τους ανταγωνισμό τοποθετούν κεραίες όπου τους βολεύει, εκθέτοντας τους κατοίκους σε υπέρμετρη ακτινοβολία. Ο ανταγωνισμός των ομίλων οδηγεί σε υπέρμετρη επιβάρυνση του περιβάλλοντος και της υγείας, μέσα από την κάλυψη πολλών περιοχών πολλαπλών ανταγωνιστικών δικτύων, με πολλαπλές κεραίες από διαφορετικές εταιρείες, που οδηγούν σε υπέρμετρη έκθεση κατοίκων σε ακτινοβολία.

Αυτό το νομικό πλαίσιο, θετικό για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας , που πατάει στην ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματικότητα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, είναι που δίνει φτερά για τη δράση τους, όπως συγκεκριμένα στην περίπτωση της εν λόγω εταιρείας, η οποία, παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής , υλοποιεί τα σχέδιά της σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Η ασύδοτη συμπεριφορά των κολοσσών της “απελευθερωμένης”τηλεφωνίας , η οποία στηρίζεται από όλες τις αστικές κυβερνήσεις ανεξάρτητα από το πρόσημο που χρησιμοποιούν προκειμένου να παραπλανούν τους πολίτες, μόνο με την κινητοποίηση γονέων, εκπαιδευτικών, μαθητών, φορέων και κατοίκων μπορεί να αντιμετωπιστεί. Με δράση και αγώνα που απαιτεί σταθερότητα, υπομονή και επιμονή, είναι ο μόνος τρόπος για να κατέβουν η συγκεκριμένες κεραίες και να αποκρουστεί οποιαδήποτε αντιλαϊκή πολιτική.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” αγωνίζεται και διεκδικεί:

Να  κατέβουν άμεσα οι συγκεκριμένες κεραίες, που βρίσκονται  στο κέντρο του χωριού . Να ανακληθεί παντός τύπου άδεια που τυχόν έδωσαν οι οποιασδήποτε υπηρεσίες  για την τοποθέτηση των συγκεκριμένων κεραιών Να διερευνηθούν περιπτώσεις και άλλων κεραιών που βρίσκονται κοντά σε σχολεία και μέσα σε χωριά, καθώς και το σύνολο των κεραιών που λειτουργούν στα κρυφά (άγνωστου αριθμού) και χωρίς άδεια.  Να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα και την ασυδοσία των εταιρειών τηλεφωνίας , αδιαφορώντας επιδεικτικά για τη λαϊκή υγεία.»

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο