17.2 C
Almyros
25 Σεπτεμβρίου 2024 01:25
ESPA
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑNASA: Ανέβαλε εκ νέου την επιστροφή του Starliner από τον Διαστημικό Σταθμό

NASA: Ανέβαλε εκ νέου την επιστροφή του Starliner από τον Διαστημικό Σταθμό

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία (NASA) ανέβαλε εκ νέου την επιστροφή των αστροναυτών Μπουτς Γουίλμορ και Σάνι Γουίλιαμς  από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), προκειμένου ν’ αξιολογηθούν τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την πρώτη επανδρωμένη αποστολή του σκάφους Starliner της Boeing.

«Οι υπεύθυνοι της αποστολής αξιολογούν τις προσεχείς ευκαιρίες επιστροφής»

Leaders from @NASA and @BoeingSpace are adjusting the June 26 return to Earth of the Crew Flight Test mission with @NASA_Astronauts Butch Wilmore and Suni Williams from @Space_Station.

This adjustment deconflicts from a series of spacewalks while allowing mission teams time to… pic.twitter.com/pjqz1zEu4g

— NASA Commercial Crew (@Commercial_Crew) June 22, 2024

Η NASA δεν όρισε νέα ημερομηνία, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής των δύο αστροναυτών, η οποία σχεδιαζόταν αρχικά για τις 14 Ιουνίου και προγραμματίστηκε ακολούθως στις 26 Ιουνίου.

«Οι υπεύθυνοι της αποστολής αξιολογούν τις προσεχείς ευκαιρίες επιστροφής, μετά τους δύο προγραμματισμένους διαστημικούς περιπάτους στον ISS, στις 24 Ιουνίου και στις 2 Ιουλίου», αναφέρει η ενημέρωση της NASA, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Το Starliner έχει καθηλωθεί από δύο βασικά προβλήματα: σειρά διαρροών ηλίου σε σύστημα προώθησης και προβλήματα με διάφορους προωθητήρες που χρησιμοποιούνται για τους ελιγμούς του σκάφους.

Εξετάζουν τα προβλήματα στη NASA

Οι ομάδες της NASA και της Boeing εξετάζουν αυτά τα προβλήματα προτού ανάψουν το πράσινο φως στο Starliner για να εγκαταλείψει τον σταθμό, με τον Γουίλμορ και τη Γουίλιαμς, να επανέλθει στην ατμόσφαιρα της Γης και να προσγειωθεί με αλεξίπτωτα.



Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο