16.7 C
Almyros
4 Οκτωβρίου 2024 07:33
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΝεοχώρι Πηλίου: Ένας υπέροχος Χριστουγεννιάτικος προορισμός – Δείτε εικόνες

Νεοχώρι Πηλίου: Ένας υπέροχος Χριστουγεννιάτικος προορισμός – Δείτε εικόνες

Το Νεοχώρι, είναι όπως λέει το όνομα του νέο χωριό, η περιοχή του όμως που εκτείνεται από το Αιγαίο μέχρι τον Παγασητικό ήταν ανέκαθεν κατοικημένη. Το Νεοχώρι χτίστηκε στο τέλος του Μεσαίωνα, γύρω στα 1600 από κατοίκους των γύρω οικισμών αλλά και από νησιώτες και Ασπροποταμίτες. 

Στο σταυροδρόμι μεταξύ ανατολικού και νότιου Πηλίου βρίσκεται το Νεοχώρι. Ένα καταπράσινο χωριό, άγνωστο στους πολλούς αλλά γνωστό στους εκλεκτικούς και λάτρες του. Το χωριό παρέμεινε αναλλοίωτο από παρεμβάσεις και ο τουρισμός σε αυτό τον τόπο είναι ήπιας μορφής. Το Νεοχώρι είναι τόπος ανοιχτός με πολύ Ήλιο και γρήγορες προσβάσεις στις παραλίες της περιοχής.

Το κλίμα της περιοχής είναι από τα καλύτερα σε όλη την Ελλάδα, το Καλοκαίρι ξηρό και δροσερό και ο Χειμώνας ήπιος αλλά με αρκετή χιονόπτωση. Η περιοχή προσφέρεται για όλες της μορφές εναλλακτικού τουρισμού, και προσφέρει ότι χρειάζεται ο επισκέπτης για μια άνετη παραμονή.

Στον τόπο αυτό μπορεί να νιώσει κάποιος πως είναι δικός του τόπος κι όχι ξένος. Τα λιθόστρωτα καλντερίμια του οι πέτρινες βρύσες, οι εκκλησιές και τα ξωκλήσια του η πανέμορφη πανοραμική πλατεία με τα εκπληκτικά ηλιοβασιλέματα, ή τις πανέμορφες νύχτες φεγγαράδας, με παρέα και με υπέροχους μεζέδες, με τσίπουρο και κρασί, σε μοναδικές ώρες χαλάρωσης και ξεκούρασης. Πανέμορφα τα ταβερνάκια με εξαιρετική κουζίνα και λογικές τιμές. Στο Νεοχώρι θα γευτείτε βιολογικά προϊόντα και μπορείτε να επισκεφθείτε και πολλές βιολογικές καλλιέργειες.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο