22.4 C
Almyros
15 Οκτωβρίου 2024 11:24
ESPA
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑNvidia: Σε νέο ιστορικό υψηλό οι μετοχές της

Nvidia: Σε νέο ιστορικό υψηλό οι μετοχές της

Οι μετοχές της Nvidia έκλεισαν με νέο ρεκόρ τη Δευτέρα, ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό που είχαν φτάσει τον Ιούλιο, καθώς η ανανεωμένη εμπιστοσύνη για μια ήπια προσγείωση στην οικονομία των ΗΠΑ οδηγεί σε ανάκαμψη σε μεγάλες μετοχές τεχνολογίας.

Οι μετοχές της αμερικανικής κατασκευάστριας τσιπ σημείωσαν αύξηση 2,4% και έκλεισαν στα 138,07 δολάρια, ανεβάζοντας την κεφαλαιοποίησή της στα 3,39 τρισεκατομμύρια δολάρια, σε απόσταση αναπνοής από την κορυφαία στην αγορά αποτίμηση της Apple στα 3,5 τρισ. ​​δολάρια.

Nvidia: Η απρόσμενη «υπερδύναμη» που χρειάζεται για να χτίσεις μια επιχείρηση

Η ανάκαμψη της Nvidia

Μια περίοδος αδυναμίας της Nvidia και άλλων μεγάλων μετοχών τεχνολογίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οδήγησε πολλούς επενδυτές να προβλέψουν μια πιο μακροπρόθεσμη εναλλαγή από την τεχνολογία προς όφελος τομέων που δεν είχαν αγαπηθεί στο παρελθόν, όπως οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και οι βιομηχανίες.

Παρά το πρόσφατο ράλι αρκετοί αναλυτές υποστήριξαν ότι το τρέχον περιβάλλον έχει κάποιες θεμελιώδεις διαφορές σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2024

Ωστόσο, ο κλάδος ανέκτησε δυναμική από τότε που η Federal Reserve άρχισε να μειώνει τα επιτόκια των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα, με τις μεγαλύτερες εταιρείες να οδηγούν και πάλι την αγορά υψηλότερα.

«Φαίνεται ότι η εναλλαγή από το megacap στο υπόλοιπο μπορεί να έχει προχωρήσει», υπογραμμίζει στους Financial Times ο Dec Mullarkey, διευθύνων σύμβουλος της SLC Management.

Οι υπηρεσίες πληροφορικής και επικοινωνιών ήταν δύο από τους τομείς με τις χειρότερες επιδόσεις στον S&P 500 κατά το τρίτο τρίμηνο, αλλά ήταν δύο από τους τομείς με τις καλύτερες επιδόσεις από τη συνεδρίαση της Fed τον Σεπτέμβριο, με τον υποδείκτη IT να σημειώνει άνοδο άνω του 7%.

Παρά το πρόσφατο ράλι, ωστόσο, αρκετοί αναλυτές υποστήριξαν ότι το τρέχον περιβάλλον έχει κάποιες θεμελιώδεις διαφορές σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Ενώ η πληροφορική ήταν ο κλάδος με τις καλύτερες επιδόσεις από τη μείωση των επιτοκίων, περισσότερο από το 60% των μετοχών του S&P 500 έχουν σημειώσει κέρδη, συμπεριλαμβανομένων σταθερών προόδων για κυκλικούς τομείς όπως η βιομηχανία και η ενέργεια.

«Δεν είμαι ακόμη πεπεισμένος ότι είναι μια οριστική στροφή πίσω προς την απόλυτη κυριαρχία της τεχνολογίας», δήλωσε ο Kevin Gordon, ανώτερος επενδυτικός στρατηγικός αναλυτής στην Charles Schwab. «Φαίνεται περισσότερο σαν κάλυψη, δεδομένου ότι άλλοι τομείς όπως ο χρηματοοικονομικός και ο βιομηχανικός κλάδος είχαν σημειώσει νέα υψηλά πριν από την τεχνολογία και τις μετοχές της megacap . . . Υπάρχει χώρος για την τεχνολογία να αναπληρώσει κάποιο χαμένο έδαφος, ιδιαίτερα επειδή ο κλάδος τείνει να τα πάει καλά σε έναν αργό κύκλο περικοπών της Fed».



Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο