17.2 C
Almyros
25 Σεπτεμβρίου 2024 01:20
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑO Δήμαρχος Τυρνάβου για τα 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο

O Δήμαρχος Τυρνάβου για τα 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο

Δυστυχώς, συμπληρώνονται σε λίγες μέρες 50 χρόνια από το έγκλημα σε βάρος του κυπριακού λαού, την τουρκική εισβολή που οδήγησε σε χιλιάδες νεκρούς, αγνοούμενους και εκτοπισμένους και στη μέχρι σήμερα κατοχή του 37% της Κύπρου“, ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Στ. Τσικριτζής. στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης του Συλλόγου Κυπρίων Λάρισας με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης από τα 50 χρόνια της εισβολής στη μαρτυρική Μεγαλόνησο.

Ο δήμαρχος Τυρνάβου, υπογράμμισε ότι “πενήντα χρόνια μετά το έγκλημα σε βάρος του κυπριακού λαού, είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να μην νομιμοποιηθούν τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο, να παραμείνει το Κυπριακό διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής ανεξάρτητου κράτους, να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στα νέα διχοτομικά σχέδια, με τις διαχρονικές ευθύνες των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.

Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία , η εξελισσόμενη επίθεση του κράτους του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό και η μεγάλη όξυνση των διεθνών ανταγωνισμών λειτουργούν ως “καταλύτης” των αρνητικών εξελίξεων και των παζαριών με την Τουρκία. Στη βάση αυτών των εξελίξεων το Κυπριακό όπως και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας μπαίνουν στην “κλίνη του Προκρούστη”, μέσα από λύσεις “συνδιαχείρισης” και “συνεκμετάλλευσης”.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο κυπριακό λαό, για μια πατρίδα ενιαία, ανεξάρτητη, ελεύθερη, για ένα κράτος -κι όχι δύο κράτη- με μια κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα, μια ιθαγένεια, χωρίς ξένα στρατεύματα και βάσεις, χωρίς κατοχικά στρατεύματα, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του. Με αυτές τις λίγες σκέψεις σας χαιρετίζω ξανά προκειμένου να απολαύσουμε τη συναυλία που ακολουθεί“.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο