22.5 C
Almyros
26 Σεπτεμβρίου 2024 23:45
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΟ Κ. Αγοραστός για το φράγμα της Γυρτώνης

Ο Κ. Αγοραστός για το φράγμα της Γυρτώνης

“Η λειτουργία και η συντήρηση του φράγματος της Γυρτώνης δεν είναι ευθύνη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ούτε του περιφερειάρχη. Είναι ευθύνη, όπως γνωρίζουν όλοι του ΤΟΕΒ Πηνειού”, ξεκαθάρισε με δηλώσεις του ο Κ. Αγοραστός με αφορμή ανακοίνωση αγροτών από την Φαλάνη, για προβλήματα που θα αντιμετωπιστούν κατά τη διάρκεια της φετινής αρδευτικής περιόδου.

Ο κ. Αγοραστός πρόσθεσε ότι έχει αγαστή συνεργασία με την διοίκηση του ΤΟΕΒ Πηνειού, η οποία συντήρησε και λειτούργησε και πέρσι το φράγμα της Γυρτώνης και συμπλήρωσε αναφορικά με την χρηματοδότηση του ΤΟΕΒ ότι “σε συνεννόηση με τον ειδικό γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Δ. Παπαγιαννίδη, εντάχθηκε μια δράση στο Leader της Ελασσόνας για να χρηματοδοτηθεί η λειτουργία και συντήρηση του φράγματος για την επόμενη τριετία”.

Η περιφέρεια Θεσσαλίας, εξήγησε ο κ. Αγοραστός, βοήθησε και προς αυτήν την κατεύθυνση, “όπως βοηθά συνολικά στην στήριξη του αγροτικού τομέα με αρδευτικά έργα άνω των 2 δισ. ευρώ”. Παράλληλα υπογράμμισε ότι “αν κάποιοι δεν γνωρίζουν ποιος έχει την ευθύνη, ενώ έχουν διατελέσει και υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης και διερωτώνται, εγώ δεν μπορώ να πω κάτι επ’ αυτού. Οι πολιτικοί δεν πρέπει να εμφανίζονται χωρίς σωστή ενημέρωση, εκτός αν υπάρχουν άλλες σκέψεις για να δημιουργηθούν κάποια προβλήματα. Όσον αφορά την άρδευση υπεύθυνη για την διαχείριση των νερών είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Εμείς θα ζητήσουμε όσοι νερό χρειαστεί για να ποτίσουν οι αγρότες. Το θέμα της ανομβρίας το αντιμετωπίζουμε με έργα και όχι με λόγια”, κατέληξε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο