26.2 C
Almyros
23 Σεπτεμβρίου 2024 15:27
ESPA
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΟ καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Λασποβροχή, ζέστη και αρκετή συννεφιά

Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Λασποβροχή, ζέστη και αρκετή συννεφιά

Η θερμοκρασία σε σταθερά υψηλά επίπεδα και σήμερα, με μικρή πτώση να αρχίσει να γίνεται αισθητή από την Βόρεια Ελλάδα. Η σκόνη και η λάσπη θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού αυτών των ημερών, με τις βροχές να επιμένουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Σήμερα Τρίτη θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί άνεμοι, ευνοώντας την μεταφορά αφρικανικής σκόνης με αποτέλεσμα οι βροχές σε αρκετές περιοχές θα γίνουν υπό την μορφή της λάσπης. Αυξημένες νεφώσεις αναμένονται σε όλη τη χώρα, ενώ θα εκδηλωθούν βροχές κατά τόπους αρχικά στα νότια και δυτικά και στην συνέχεια στη Βόρεια Ελλάδα.

Η θερμοκρασία θα διατηρήσει τις υψηλές τιμές των τελευταίων ημερών, φτάνοντας τους 15 με 17 βαθμούς στα βόρεια και μέχρι τους 19 με 21 στα κεντρικά και νότια.

Στην Αττική τις πρωινές ώρες θα έχει πιο αυξημένες νεφώσεις και αναμένονται να εκδηλωθούν σύντομες βροχές. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιος θα είναι ο καιρός και στην Θεσσαλονίκη με πρόσκαιρες βροχές να αναμένονται από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι γρήγορα θα στραφούν σε νότιους ασθενείς και το θερμόμετρο θα δείξει στην πόλη από 9 μέχρι 17 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη θα έχει τοπικά αυξημένες νεφώσεις και ασθενείς βροχές στα ηπειρωτικά. Ανοίγματα ηλιοφάνειας θα έχουν τα νησιά του Αιγαίου και τα νοτιότερα τμήματα της χώρας. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει σημαντικές αλλαγές, μικρή πτώση μόνο κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν οι άνεμοι σε βορειοανατολικούς στα 4 με 6 μποφόρ, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι ασθενείς.

Η συνέχεια της εβδομάδας θα κυλήσει με αρκετή συννεφιά και τοπικές βροχές, πιο έντονες την Πέμπτη. Η θερμοκρασία θα επανέλθει μέχρι το τέλος της εβδομάδας στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, ενώ οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο