24.1 C
Almyros
30 Σεπτεμβρίου 2024 13:39
ESPA
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΟ καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Σταδιακή υποχώρηση των βροχών και μικρή...

Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Σταδιακή υποχώρηση των βροχών και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας (video)

Οι βροχές που θα μας απασχολήσουν και όλη την Κυριακή σταδιακά θα αρχίσουν να περιορίζονται στα δυτικά και η θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο. Για την νέα εβδομάδα λίγο περισσότερες βροχές φαίνονται στα μέσα και στο τέλος της εβδομάδας με παράλληλη ενίσχυση των νοτιάδων.

Την Κυριακή αναμένονται σποραδικές βροχές με ανοίγματα ηλιοφάνειας σε όλη τη χώρα. Πιο έντονη βροχή και κατά τόπους καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα δυτικά. Στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας θα πέσουν λίγα χιόνια. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στο Ιόνιο μέχρι τα 6 μποφόρ. Στο νότιο Ιόνιο και νότιο Αιγαίο πιο ισχυροί τοπικά μέχρι και τα 7 μποφόρ από δυτικές διευθύνσεις. Η θερμοκρασία μέχρι τους 12 με 15 στα βόρεια και κεντρικά και τους 17 με 18 στην νησιωτική χώρα.

Στην Αττική θα κατά διαστήματα πιο αυξημένες νεφώσεις με βροχές. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 90 έως 160 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και το θερμόμετρο στην πόλη από 60 μέχρι 140 βαθμούς Κελσίου.

Την Δευτέρα οι βροχές θα περιοριστούν στα δυτικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε παροδικές νεφώσεις με ήλιο. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί – νοτιοδυτικοί μέχρι τα 6 μποφόρ στα νότια τμήματα και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Τρίτη και την Τετάρτη οι νοτιάδες θα ενισχυθούν στα πελάγη, οι βροχές πρόσκαιρα θα γενικευτούν και η θερμοκρασία με μικρές αυξομειώσεις θα διατηρηθεί σε παρόμοια επίπεδα.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο