14.6 C
Almyros
30 Σεπτεμβρίου 2024 09:22
ESPA
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΟ καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Τρίτη και Τετάρτη οι καλύτερες μέρες...

Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Τρίτη και Τετάρτη οι καλύτερες μέρες της εβδομάδας, από Πέμπτη λίγη αστάθεια

Με γλυκιά ζέστη την ημέρα και δροσερές βραδιές θα κυλήσει όλη η εβδομάδα. Περισσότερο ήλιο θα έχει μέχρι και την Τετάρτη, από την Πέμπτη όμως κάποιες βροχές θα απασχολήσουν και πάλι τα ηπειρωτικά χωρίς όμως να δημιουργούν προβλήματα. Οι άνεμοι σταθεροί που δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ.

Την Τρίτη σε όλη τη χώρα θα έχει ηλιοφάνεια με κάποιες παροδικές νεφώσεις πιο αυξημένες από το μεσημέρι στη δυτική Ελλάδα. Ασθενείς τοπικές βροχές μπορεί να εκδηλωθούν στην δυτική ορεινή Μακεδονία. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν βόρειοι μέχρι τα 5 μποφόρ και μόνο στο κεντρικό Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αλλαγή και θα φτάσει μέχρι τους 27 με 30 βαθμούς.

Στην Αττική θα έχει ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς βορειοανατολικοί στα 3 με 5 μποφόρ και μόνο στα ανατολικά τοπικά μέχρι τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιος θα είναι ο καιρός και στην Θεσσαλονίκη με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς νότιοι και η θερμοκρασία στην πόλη από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη αναμένονται κάποιες τοπικές σύντομες βροχές στα δυτικά ηπειρωτικά, την Πελοπόννησο και την δυτική Κρήτη κυρίως μετά το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχει ήλιο με τις θερμοκρασίες σταθερές μέχρι τους 28 με 29 βαθμούς και τους ανέμους μέχρι τα 6 μποφόρ στο κεντρικό Αιγαίο.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή μικρή αστάθεια θα δώσει λίγο περισσότερες τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά της δυτικής και βόρειας Ελλάδας, ενώ δεν αποκλείονται και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα εξακολουθήσουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά μέχρι τα 6 μποφόρ στο κεντρικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να παρουσιάζει μικρή άνοδο από Παρασκευή.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο