15.9 C
Almyros
30 Σεπτεμβρίου 2024 01:26
ESPA
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΟ καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Άστατος κατά διαστήματα έως το τέλος...

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Άστατος κατά διαστήματα έως το τέλος της εβδομάδας

Η αστάθεια με υφέσεις και εξάρσεις θα συνεχιστεί έως το τέλος της εβδομάδας, με καλοκαιρινή όμως προοπτική στη συνέχεια, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την Tρίτη περιμένουμε λίγη παροδική συννεφιά με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα στα ηπειρωτικά, στην Κρήτη πιθανώς πρόσκαιρα και στο Ιόνιο. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 26 με 28 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια με πιθανές όμως μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 28 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή συννεφιά με πρόσκαιρες βροχές πιθανώς και καταιγίδα. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς.

Η Τετάρτη θα περάσει με λιγότερη αστάθεια γενικά, με τις πιο σημαντικές βροχές στα βόρεια ορεινά και αρκετό ήλιο στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι βοριάδες έως 5 μποφόρ μόνο τοπικά στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία έως 28 με 30 βαθμούς.

Όσο για την Πέμπτη μπόρες θα σημειώνονται από το μεσημέρι στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα γίνουν σταδιακά ανατολικοί-νοτιοανατολικοί έως 6 μποφόρ μόνο στο νότιο Ιόνιο. Η θερμοκρασία έως 29 με 31 βαθμούς.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο υπάρχουν ενδείξεις για επιστροφή πιο γενικευμένης αστάθειας.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο