19 C
Almyros
28 Σεπτεμβρίου 2024 01:17
ESPA
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΟ καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Συνεχίζονται οι τοπικές μπόρες – Ανοιξιάτικο...

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Συνεχίζονται οι τοπικές μπόρες – Ανοιξιάτικο το Σαββατοκύριακο (video)

Και το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή οι μπόρες στη χώρα μας θα είναι πολλές. Αισθητή βελτίωση έρχεται το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικα, την Πέμπτη περιμένουμε νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη.  Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και τους 24.

Στην Αττική είναι πιθανές κάποιες μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι νότιοι εως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 22 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα εχουμε πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από  10 έως 19 βαθμούς.

Την Παρασκευή οι μπορες στα ηπειρωτικά, το νότιο Αιγαίο και την Κρήτη θα επιμείνουν. οι άνεμοι βόρειοι εως 6 μποφόρ στο αιγαίο, η θερμοκρασία εως 23 βαθμούς.

Όσο για το Σάββατο, οι βροχές θα περιοριστούν στην Κρήτη και σε ορεινές ηπειρωτικές περιοχές, με αρκετό ήλιο στην υπόλοιπη χωρα. Οι βοριάδες στο αιγαίο θα ενισχυθούν οπωσδήποτε στα 7 μποφόρ, η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Την Κυριακή οι μπορες στα ορεινά θα είναι λίγες, ο βοριάς στο Αιγαίο θα εξασθενήσει και η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 25 βαθμούς.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο