26.1 C
Almyros
22 Σεπτεμβρίου 2024 13:36
ESPA
ΑρχικήΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ, ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΜΠΡOΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ...

Ο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ, ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΜΠΡOΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗΣ

γράφει ο Γεώργιος Καραμάνης

Πονοκέφαλο  έχουν προκαλέσει στην Κουμουνδούρου οι τελευταίες δημοσκοπήσεις  καθώς αυτές  θέτουν την διαφορά Σύριζα , Πασοκ  σε  μια μόλις  μονάδα. Πιο συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36,6% ακολουθεί ο Σύριζα με 12,9% και το Πασοκ με 11,9% ΚΚΕ με 8,5% Σπαρτιάτες με 3,5 % ,Ελληνική Λύση με 5,4%, Νίκη με 2,5% και Πλεύση Ελευθερίας με 2,3%.

Τα νούμερα των δημοσκοπήσεων σε συνδυασμό  με το κακό  κλίμα που επικρατεί στο Σύριζα  τις τελευταίες μέρες  μετά και τις τρείς διαγραφές των ιστορικών στελεχών Δημήτρη Βίτσα, Πάνο Σκουρλέτη, και  Νίκο Φίλη όπου έκανε ο Στέφανος Κασελάκι με ένα twitte χαρακτηρίζοντας τους <<χορηγούς του Μητσοτάκη.>> Έτσι λοιπόν μέσα στο Σύριζα έχουμε δυο μέτωπά  αυτούς  που υποστηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη  και αυτοί που εναντιώνονται. Ήδη ιστορικά στελέχη ζητούν την παρέμβαση του πρώην προέδρου του Σύριζα ώστε να προστατευθεί το κόμμα από τον κίνδυνο της διάσπασης που είναι ορατός. Τον Στέφανο Κασσελάκη τον ενόχλησε μεταξύ άλλων και το κείμενο υπογραφών, που όπως είχε δημοσιεύσει η «Καθημερινή» από τις 15 Οκτωβρίου, εστάλη την Παρασκευή το βράδυ σε μέλη του κόμματος από την «Ομπρέλα». Βάζοντας «σφραγίδα» στην επικείμενη αποχώρηση αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Πεπεισμένοι/-ες για την ιστορική σημασία της ιδρυτικής σύμβασης του ΣΥΡΙΖΑ ως συνασπισμού πολιτικών δυνάμεων της ευρύτατης Αριστεράς, από την αριστερή σοσιαλδημοκρατία ως τη ριζοσπαστική Αριστερά, δεν θα μπορέσουμε να συνυπάρχουμε αρμονικά στο ίδιο κόμμα και να εκπροσωπούμαστε από μια ηγεσία που υποβάλλει αίτηση διαζυγίου από κάθε πολιτικό σκεπτικό που σχετίζεται με την Αριστερά, τις αξίες, τις ιδέες, το ήθος και το ύφος της». Μέτα τις τελευταίες εξελίξεις  ο κίνδυνος της διάσπασης του Σύριζα σε δύο  η περισσότερα μικρότερα κόμματα είναι ορατός. Ήδη πέρα από τα τρία ιστορικά στελέχη που πήραν θέση για τις αποφάσεις του Προέδρου του Σύριζα Στέφανου Κάσσελάκη όλοι περιμένουν την αντίδραση του Ευκλείδη Τσακαλώτου καθώς έχει φουντώσει η παραφιλολογία για επικείμενη ανεξαρτητοποίηση του από τον Σύριζα.

 

Δημήτρης Βίτσας: Μικρός είναι ο Κασσελάκης θα μάθει!

Ο Δημήτρης Βίτσας, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που παραπέμφθηκε για διαγραφή μαζί με τους Πάνο Σκουρλέτη και Νίκο Φίλη, είπε μεταξύ άλλων ότι θέτει τον εαυτό του «στην υπηρεσία της Αριστεράς».

«Αν με καλέσουν σε κάποιο όργανο, εγώ θα πάω», είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, προσθέτοντας: «Ο νέος πρόεδρος μικρός είναι, θα μάθει».

 

Παύλος Πολάκης :Προχώρα πρόεδρε θα νικήσουμε

Ο Παύλος Πολάκης επικρότησε την απόφαση διαγραφής τριών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέφανο Κασσελάκη, αναφέροντας: «Προχωράμε πρόεδρε, και θα αντέξουμε και θα (ξανά) νικήσουμε!».

 

 

Οι εξελίξεις τρέχουν και  τις επόμενες ημέρες θα δούμε  εάν τελικά ο Στέφανος Κασσελάκης χάσει την εμπιστοσύνη της Κεντρικής Επιτροπής από το 50% +1  των μελών της και πάμε σε έκτακτο συνέδριο.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο