27.7 C
Almyros
27 Σεπτεμβρίου 2024 15:24
ESPA
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΟι θέσεις των κομμάτων στο τέταρτο ντιμπέιτ της ΕΡΤ

Οι θέσεις των κομμάτων στο τέταρτο ντιμπέιτ της ΕΡΤ

Με την αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές της 21ης Μαΐου να έχει ξεκινήσει, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, παρουσίασαν βασικά σημεία από το πρόγραμμά τους μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Στο Κέντρο» με το Γιώργο Κουβαρά και τη Λήδα Μπόλα, προϊσταμένη του πολιτικού ρεπορτάζ ΕΡΤ, καθώς και τον Ηλία Σιακαντάρη, οικονομικό αναλυτή της ΕΡΤ.

Για πέντε θεματικές (Οικονομία, Θεσμοί, Κοινωνία, Εκλογικά διλήμματα και Συνεργασίες), μίλησαν ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, υποψήφιος βουλευτής Β` Πειραιά με τη Νέα Δημοκρατία, ο Γιώργος Σταθάκης, υποψήφιος βουλευτής Ν. Χανίων με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και ο Μάκης Παπαδόπουλος, υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ.

Οικονομία

Όπως ανέφερε ο κ. Μαρκόπουλος, δεν υπάρχει λαϊκισμός όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τη ΝΔ, αλλά αντίθετα υπάρχει ρεαλισμός και δημοσιονομικά η χώρα έχει περιθώριο να δώσει λελογισμένες παροχές. Δήλωσε πως ο κ. Βαρουφάκης είναι στο προσκήνιο γιατί τον έβαλε ο κ. Τσίπρας με τις αναφορές για κυβερνήσεις συνεργασίας και αν αυτό γίνει μπαίνουν στην κυβέρνηση οι «δραχμιστές».

Ακολούθως ο κ. Σταθάκης δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, έφτιαξε την οικονομία και τα δημοσιονομικά και έφτιαξε και «μαξιλάρι», ενώ ανέφερε πως ο κ. Βαρουφάκης με τα ζητήματα που βάζει σήμερα, είναι εκτός τόπου και χρόνου. Οι τράπεζες, δήλωσε ο κ. Σταθάκης θα συνεχίσουν να εποπτεύονται από την Ευρωπαϊκή τράπεζα.

Μιλώντας με τη σειρά του ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως ακούγονται πολιτικές με δύο πρόσωπα, όπως ο «Ιανός» και ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι πλέον δεν δεσμεύεται από την Ευρώπη και θα εφαρμόσει την πολιτική του, αλλά ταυτόχρονα υπερηφανεύεται για τις πολιτικές που ακολούθησε στην πρώτη του θητεία που έφεραν «ματωμένα» πλεονάσματα. Δήλωσε ότι ο πληθωρισμός των τροφίμων και της ενέργειας, μαζί με τη φοροληστεία εξανεμίζουν το εισόδημα των εργαζομένων, ενώ τα σημάδια δείχνουν ότι βαδίζουμε προς νέα διεθνή κρίση.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο