15.7 C
Almyros
24 Σεπτεμβρίου 2024 05:32
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΟΗΕ: Το Συμβούλιο Ασφαλείας ενέκρινε ανθρωπιστικές παύσεις στη Γάζα μετά από τέσσερις...

ΟΗΕ: Το Συμβούλιο Ασφαλείας ενέκρινε ανθρωπιστικές παύσεις στη Γάζα μετά από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες

Μετά από διαφωνίες επί κειμένων, θέσεων και διατυπώσεων για αρκετό καιρό και αφού προηγήθηκαν  τέσσερεις  αποτυχημένες συνεδριάσεις του  Σ.Α. του ΟΗΕ να καταλήξει σε ψήφισμα για τον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, τα μέλη του Συμβουλίου  υιοθέτησαν αργά  χθες το βράδυ ψήφισμα με το οποίο ζητούν κατεπειγόντως  παύση των εχθροπραξιών για να παραδοθεί ανθρωπιστική βοήθεια  στον παλαιστινιακό θύλακα.

Στο ψήφισμα  ζητείται  η «άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων» από τη Χαμάς.

Από την ψηφοφορία απείχαν  οι ΗΠΑ, η Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο συγκεκριμένο ψήφισμα δεν  διατυπώνεται καταδίκη της Χαμάς για την επίθεση στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Το Ισραήλ και η Χαμάς  βρίσκονται σε πόλεμο μετά την αιφνιδιαστική επίθεση παλαιστινιακών πολιτοφυλακών από τη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου. Μετά από δύο ημέρες πολιορκίας, χωρίς νερό, φάρμακα ή καύσιμα, ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε μια εισβολή  στο νοσοκομείο Al Shifa στην πόλη της Γάζας, όπου, όπως λέει, η Χαμάς έχει κρύψει το κύριο κέντρο διοίκησης της, κάτι που αρνούνται οι πολιτοφυλακές Παλαιστίνιοι.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας ανέρχεται σε 11.500, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Λωρίδα. Ο αριθμός των θυμάτων περιλαμβάνει 4.710 παιδιά και 3.160 γυναίκες. Το υπουργείο Υγείας της Γάζας κατηγόρησε τον ισραηλινό στρατό ότι επιτέθηκε σε ιατρικό προσωπικό και σε άτομα που είχαν εκτοπιστεί μέσα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα και αρνήθηκε ότι το Ισραήλ βρήκε όπλα μέσα.

Μια τρίτη ομάδα 29 Ισπανοπαλαιστίνιων αναχώρησε από τη Γάζα αυτή την Τετάρτη μέσω του περάσματος Ράφα προς την Αίγυπτο, ολοκληρώνοντας την επιχείρηση εξόδου των 143 που ήταν εγγεγραμμένοι στο Προξενείο που είχαν εκφράσει την επιθυμία τους να εκκενωθούν και για τους οποίους είχε δοθεί άδεια.

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ , Reuters         

RTVE.es

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος  

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο