21.5 C
Almyros
6 Οκτωβρίου 2024 02:40
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΟλλανδικός «ποδηλατικός αγώνας με αντίθετο αέρα» ακυρώθηκε λόγω πολύ ισχυρού ανέμου

Ολλανδικός «ποδηλατικός αγώνας με αντίθετο αέρα» ακυρώθηκε λόγω πολύ ισχυρού ανέμου

Οι σκληροτράχηλοι αθλητές του ετήσιου ολλανδικού αγώνα «πρωταθλήματος ποδηλασίας με αντίθετο άνεμο» συνάντησαν τελικά τον αντίπαλό τους, καθώς οι διοργανωτές δήλωσαν ότι οι θυελλώδεις άνεμοι της καταιγίδας Ciaran ήταν υπερβολικοί ακόμη και για τη δύναμη των πεντάλ τους.

Κάθε χρόνο, οι διαγωνιζόμενοι δίνουν μάχη με τις μετωπικές ριπές ανέμου στο 8,5 χιλιομέτρων φράγμα του Oosterscheldekering στη δυτική Ολλανδία, οδηγώντας παλιομοδίτικα ποδήλατα χωρίς ταχύτητες και φρένα με πίσω πεντάλ.

Το πρωτάθλημα διεξάγεται μόνο εάν ο άνεμος καταγράφει περισσότερο από μια μέτρια θύελλα επτά της κλίμακας Μποφόρ – (έως 61 χιλιόμετρα την ώρα).

Οι άνεμοι της καταιγίδας Ciaran όμως αποδείχθηκαν εντελώς διαφορετική περίπτωση, καθώς η καταιγίδα πλήττει τη βόρεια Ευρώπη με ανέμους που καταγράφηκαν κοντά στα 200 χιλιόμετρα την ώρα στη Γαλλία.

«Δυστυχώς ο άνεμος έχει γίνει τόσο δυνατός όσο προχωρούσε η μέρα που δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε. Η ασφάλεια όλων είναι η κύρια προτεραιότητα», ανέφεραν οι διοργανωτές σε ανακοίνωσή τους.

«Πήραμε αυτή την απόφαση με πόνο στην καρδιά μας».

Ο διοργανωτής Ρόμπρεχτ Στόκενμπρουκ δήλωσε στο τοπικό πρακτορείο ειδήσεων ANP ότι υπήρχαν «πολλά απογοητευμένα άτομα» μεταξύ των περίπου 300 συμμετεχόντων όταν αναγκάστηκε να τον ματαιώσει, αλλά και «πολλή κατανόηση».

«Το απρόβλεπτο είναι μέρος των αγώνων με αντίθετο άνεμο. Τώρα τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά από ό,τι είχαμε σχεδιάσει, αλλά δεν πρέπει να καθόμαστε και να φαινόμαστε δυστυχισμένοι», δήλωσε με τον χαρακτηριστικό ολλανδικό τρόπο που δεν έχει καμία σχέση με την ακεραιότητα.

Είπε ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί μόλις περάσει η καταιγίδα, αλλά με ανέμους που εξακολουθούν να είναι αρκετά ισχυροί για να προκαλέσουν τους αναβάτες.

Ο αγώνας, ο οποίος προσελκύει τους πάντες, από περιστασιακούς ποδηλάτες μέχρι πρώην Ολυμπιονίκες, έχει διεξαχθεί οκτώ φορές.

Κανείς δεν έχει ακόμη ξεπεράσει το ρεκόρ διαδρομής που σημείωσε στην πρώτη διοργάνωση το 2013 ο Μπάρτ Μπρέντγιενς, ο οποίος κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην ορεινή ποδηλασία ανωμάλου δρόμου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996.

Ο ίδιος κάλυψε τη διαδρομή των 8,5 χιλιομέτρων σε 17 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα.

Η καταιγίδα Ciaran έπληξε τη βόρεια Ευρώπη με ανέμους ρεκόρ και προκάλεσε ταξιδιωτικό χάος και διακοπές ρεύματος.

Στην Ολλανδία, οι άνθρωποι κλήθηκαν να εργαστούν από το σπίτι τους, ενώ πολλές σιδηροδρομικές και αεροπορικές συνδέσεις εσωτερικού και εξωτερικού ακυρώθηκαν.

Πηγή: AFP

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο