25.9 C
Almyros
9 Οκτωβρίου 2024 15:11
ESPA
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑOpenAI: Νέα συμφωνία περιεχομένου με τον αμερικανικό εκδοτικό οίκο Hearst

OpenAI: Νέα συμφωνία περιεχομένου με τον αμερικανικό εκδοτικό οίκο Hearst

H OpenAI ανακοίνωσε συμφωνία συνεργασίας με τον αμερικανικό εκδοτικό οίκο Hearst. Στο πλαίσιο της συνεργασίας τα προϊόντα της OpenAI, όπως το ChatGPT και το SearchGPT, θα μπορούν να εμφανίζουν περιεχόμενο από περισσότερα από 20 περιοδικά και 40 εφημερίδες, ανακοίνωσε η εταιρεία.

«Η συνεργασία μας με την OpenAI θα μας βοηθήσει να εξελίξουμε το μέλλον του περιεχομένου των περιοδικών», δήλωσε η πρόεδρος της Hearst Magazines Ντέμπι Τσιριτσέλα.

Στήριξης… συνέχεια για την OpenAI – Νέα πιστωτική γραμμή 4 δισ. δολαρίων

Στον αμερικανικό εκδοτικό οίκο περιλαμβάνονται τίτλοι όπως η Houston Chronicle, η San Francisco Chronicle, το Esquire, το Cosmopolitan, το Elle και άλλα.

Ως μέρος της συμφωνίας, το περιεχόμενο της Hearst στο ChatGPT θα περιλαμβάνει κατάλληλες αναφορές και θα συνδέσει τους χρήστες με τις αρχικές πηγές, ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της. Οι επιχειρήσεις εκτός περιοδικών και εφημερίδων της Heart δεν θα συμπεριληφθούν στη συνεργασία.

Η OpenAI και η πληθώρα συμφωνιών

Η συμφωνία είναι η τελευταία σε μια πρόσφατη τάση των μέσων ενημέρωσης να συνάπτουν συνεργασίες περιεχομένου με νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης.

Η OpenAI ανακοίνωσε μια παρόμοια συνεργασία τον Αύγουστο με την Condé Nast, η οποία κατέχει επωνυμίες πολυμέσων όπως η Vogue, το New Yorker, το GQ, το Vanity Fair και το Wired.

Το Perplexity AI παρουσίασε ένα μοντέλο κατανομής εσόδων για εκδότες τον Ιούλιο μετά από περισσότερο από ένα μήνα κατηγορίες για λογοκλοπή. Τα μέσα ενημέρωσης και οι πλατφόρμες περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων των Fortune, Time, Entrepreneur, The Texas Tribune, Der Spiegel και WordPress.com ήταν οι πρώτες που εντάχθηκαν στο «Publishers Program» του Perplexity AI.

Οι OpenAI και Time ανακοίνωσαν μια «πολυετή συμφωνία περιεχομένου» τον Ιούνιο που θα επιτρέψει στην OpenAI να έχει πρόσβαση σε τρέχοντα και αρχειοθετημένα άρθρα από περισσότερα από 100 χρόνια ιστορίας του περιοδικού. Η OpenAI θα μπορεί να εμφανίζει το περιεχόμενο του Time στο chatbot ChatGPT του ως απάντηση σε ερωτήσεις χρηστών, σύμφωνα με το περιοδικό, και να χρησιμοποιεί το περιεχόμενο του Time «για να βελτιώσει τα προϊόντα του» ή, πιθανότατα, για να εκπαιδεύσει τα μοντέλα AI του.

Τον Μάιο, η OpenAI ανακοίνωσε αντίστοιχη συνεργασία με τη News Corp., που της επιτρέπει να έχει πρόσβαση σε τρέχοντα και αρχειοθετημένα άρθρα από τις Wall Street Journal, MarketWatch, Barron’s, New York Post και άλλες εκδόσεις. Το Reddit ανακοίνωσε επίσης μια συμφωνία με την OpenAI τον Μάιο για να επιτρέψει στον κατασκευαστή του ChatGPT να εκπαιδεύσει τα μοντέλα AI του σχετικά με το περιεχόμενο της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης.

Ο αντίλογος και οι μηνύσεις

Άλλα ειδησεογραφικά έντυπα και μέσα ενημέρωσης προσπαθούν επιθετικά να προστατεύσουν τις επιχειρήσεις τους καθώς το περιεχόμενο που δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη γίνεται πλέον όλο και πιο διαδεδομένο.

Το Center for Investigative Reporting, το παλαιότερο μη κερδοσκοπικό newsroom των Ηνωμένων Πολιτειών, μήνυσε την OpenAI και τον κύριο υποστηρικτή της Microsoft σε ομοσπονδιακό δικαστήριο τον Ιούνιο για φερόμενη παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, μετά από παρόμοιες μηνύσεις από δημοσιεύματα όπως οι New York Times, η Chicago Tribune και η New York Daily News.

Οι New York Times τον Δεκέμβριο κατέθεσαν μήνυση κατά της Microsoft και της OpenAI, ισχυριζόμενες παραβιάσεις πνευματικής ιδιοκτησίας που σχετίζονται με το δημοσιογραφικό τους περιεχόμενο που εμφανίζεται στα εκπαιδευτικά δεδομένα του ChatGPT.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι επιδιώκει να καταστήσει υπεύθυνες τη Microsoft και την OpenAI για «δισεκατομμύρια δολάρια σε νόμιμες και πραγματικές ζημιές» που σχετίζονται με την «παράνομη αντιγραφή και χρήση των μοναδικών πολύτιμων έργων των Times», σύμφωνα με κατάθεση σε Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης. Η OpenAI από την πλευρά της διαφώνησε με τον χαρακτηρισμό των παραπάνω.



Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο