24.1 C
Almyros
1 Οκτωβρίου 2024 13:19
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΟυκρανία: Αντιαεροπορικός συναγερμός για «μαζικές» επιθέσεις ρωσικών drones – Πλήγματα και στην...

Ουκρανία: Αντιαεροπορικός συναγερμός για «μαζικές» επιθέσεις ρωσικών drones – Πλήγματα και στην Οδησσό

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι ρωσικά επιθετικά drones κατά τη διάρκεια της νύχτας «σφυροκόπησαν» εγκαταστάσεις σιτηρών στο νότιο λιμάνι της Οδησσού, έναν από τους τρεις θαλάσσιους τερματικούς σταθμούς κλειδί για τη συμφωνία μεταφορας σιτηρών. Αντιαεροπορικός συναγερμός ήχησε στις επαρχίες Μικολάιφ, Χερσώνα, Κιροβογκράντ, Πόλταβα, Σούμι και Χάρκοβο.

«Οι δυνάμεις αεράμυνας δεν επέτρεψαν να υλοποιηθεί το σχέδιο του εχθρού να επιτεθεί στον τερματικό σταθμό σιτηρών ενός από τα λιμάνια της Οδησσού», είπε ο περιφερειακός κυβερνήτης Όλεγκ Κίπερ.

Η Ουκρανία λέει ότι κατέρριψε 26 ρωσικά επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

“Ο εχθρός επιτέθηκε στο Κίεβο από τον αέρα για δεύτερη φορά αυτόν τον μήνα”, επεσήμανε η στρατιωτική διοίκηση της ουκρανικής πρωτεύουσας στον λογαριασμό της στο Telegram, υπογραμμίζοντας ότι η επίθεση προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές.

Η επίθεση εξαπολύθηκε από τον νότο με ιρανικής κατασκευής drones Shahed, πρόσθεσε, πιθανόν από τη ρωσική περιφέρεια Κρασνοντάρ.

Από την πλευρά του το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι συντρίμμια εντοπίστηκαν στην περιοχή του Κιέβου. “Παράθυρα και εξωτερικά κτίσματα ιδιωτικών κατοικιών υπέστησαν ζημιές”, εξήγησε.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο