19.6 C
Almyros
1 Οκτωβρίου 2024 21:19
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΠανεπιστήμιο Πολιτών δήμου Λαρισαίων: Επιμορφωτικό πρόγραμμα για τη Μουσειακή Αγωγή

Πανεπιστήμιο Πολιτών δήμου Λαρισαίων: Επιμορφωτικό πρόγραμμα για τη Μουσειακή Αγωγή

Το Πανεπιστήμιο των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνει την έναρξη του νέου επιμορφωτικού προγράμματος με τίτλο «Μουσειακή Αγωγή – Μουσεία για όλους: Προσβασιμότητα, εκπαίδευση και συμπεριληπτικές πρακτικές”, το οποίο εντάσσεται στον πυλώνα «Πολιτισμός» με συντονίστρια την κ. Χαρά Κανάρη, Mουσειοπαιδαγωγό, Εκπαιδευτικό Ειδικής Εκπαίδευσης, Επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται απευθύνεται σε άνεργους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης καθώς σε πτυχιούχους ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών που επιθυμούν να εργαστούν σε φορείς πολιτισμού όπως τα μουσεία.

Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 8 ώρες και περιλαμβάνει δύο διά ζώσης συναντήσεις, που θα υλοποιηθούν τις εξής ημερομηνίες:

– Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, ώρες 17:00-21:00 (Κέντρο Διά Βίου Μάθησης).
– Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023, ώρες 17:00 – 21:00 (Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα).

Σκοπός του επιμορφωτικού προγράμματος είναι η επιμόρφωση των εκπαιδευόμενων σε θέματα σχετικά με τον εκπαιδευτικό και κοινωνικό ρόλο των μουσείων, την άρση φραγμών πρόσβασης στους χώρους και τις δράσεις των μουσείων και τον σχεδιασμό δράσεων και παροχών για την ισότιμη συμμετοχή διαφορετικών ατόμων και ομάδων κοινού, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων – παιδιών και ενηλίκων – με αναπηρία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://docs.google.com/forms/d/1nZATMFcEav22WRwKa0WCCs0HSMiy9CnBsaXUlu8YZVQ
/edit
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου των Πολιτών: https://learninglarissa2016.wordpress.com/ptp_page1/

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο