20.6 C
Almyros
4 Οκτωβρίου 2024 01:21
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠάπας Φραγκίσκος: Φοβάμαι την κλιμάκωση των πολέμων – Μετανάστευση, παρακαλώ χώρες όπως...

Πάπας Φραγκίσκος: Φοβάμαι την κλιμάκωση των πολέμων – Μετανάστευση, παρακαλώ χώρες όπως η Ελλάδα να μην κλείσουν τις πόρτες

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του 2024 προέβη χθες το βράδυ ο Πάπας Φραγκίσκος, στη δημοφιλή εκπομπή Che Tempo Che Fa στο κανάλι Nove της Ιταλίας. Η τελευταία φορά ήταν στην ίδια εκπομπή τρεις εβδομάδες πριν την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, όταν την εκπομπή φιλοξενούσαν τα στούντιο της Rai.

Ο 87χρονος Ποντίφικας, φανερά ευδιάθετος και ανοικτός, ξεκίνησε λέγοντας χαρακτηριστικά “είμαι ακόμα ζωντανός” και μίλησε εφ όλης της ύλης στον παρουσιαστή της εκπομπής, Φάμπιο Φάτσιο. Αναφέρθηκε και στο σενάριο παραίτησής του, λέγοντας μάλιστα πως ναι μεν είναι μια ανοικτή πιθανότητα για όλους του προκαθήμενους, όμως προς το παρών δεν βρίσκεται ανάμεσα στις σκέψεις του.

Ο Πάπας Μπεργκόλιο μίλησε για το μεταναστευτικό, τονίζοντας πως “ο καθένας έχει το δικαίωμα να μείνει στην πατρίδα του ή να μεταναστεύσει” και μάλιστα αναφέρθηκε και στην Ελλάδα ως μια από τις 5 χώρες της Ευρώπης που δέχονται μετανάστες, και έκανε έκκληση οι χώρες να μην κλείσουν τις πόρτες τους.

Ο Πάπας αναφέρθηκε επίσης στο άνοιγμά του για την ευλογία προς τα ομόφυλα ζευγάρια, κάτι το οποίο του έφερε μια αίσθηση μοναξιάς, αφήνοντας να εννοηθεί πως οι πρόσφατες αποφάσεις του δεν ήταν καλοδεχούμενες από μέρος της Καθολικής Εκκλησίας.

Τέλος, ο Πάπας Φραγκίσκος υπογράμμισε πως “πίσω από τους πολέμους υπάρχει το εμπόριο όπλων” και ομολόγησε πως φοβάται “την κλιμάκωση των πολέμων”, “με τα πυρηνικά όπλα που καταστρέφουν πλέον τα πάντα” και με “την σημερινή ικανότητα της ανθρωπότητας για αυτοκαταστροφή”.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο