17.7 C
Almyros
28 Σεπτεμβρίου 2024 07:16
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΠαρατείνεται ως 4 Μαϊου η έκθεση “Μορφές” του Δ. Λαπούση στο Γαλλικό...

Παρατείνεται ως 4 Μαϊου η έκθεση “Μορφές” του Δ. Λαπούση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας

Παρατείνεται η έκθεση πειραματικής φωτογραφίας του Δημήτρη Λαπούση, με τίτλο «Μορφές» στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος του κοινού, έως και την Πέμπτη 4 Μαΐου.

Ο Δημήτρης Λαπούσης, μέσα από μια πρωτότυπη τεχνική επεξεργασία που μελέτησε και εξέλιξε τα τελευταία τρία χρόνια, παρουσιάζει περίπου 50 έργα (φωτογραφία, videoart, installation), για τη δημιουργία των οποίων έχει χρησιμοποιήσει περισσότερες από 7000 φωτογραφίες. Πειραματιζόμενος ψηφιακά με την πολυεπιπεδότητα και τη διαφάνεια στη φωτογραφική του δουλειά και, συμπιέζοντας τον χώρο και τον χρόνο, αποτυπώνει διαχρονικές, “υβριδικές” αναπαραστάσεις ανθρώπων, ζώων, αντικειμένων, συναισθημάτων, καταστάσεων, εννοιών.

Ο θεατής έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει μορφές άυλες, που γεννιούνται και πεθαίνουν σχεδόν ταυτόχρονα, μέσα στο χαοτικό οπτικό πεδίο, που αποτυπώνεται θολό, κάτω από τη δράση της διαφάνειας. Μορφές υπαρκτές αλλά και ανύπαρκτες, που αναζητούν την υπόστασή τους στην πολυεπιπεδότητα. Εικόνες “αποκάλυψη” για τον ίδιο τον καλλιτέχνη, που δε γνωρίζει μέχρι τελευταία στιγμή της ψηφιακής επεξεργασίας τι αποτέλεσμα θα προκύψει…

Η έκθεση πειραματικής φωτογραφίας του Δημήτρη Λαπούση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας (Κούμα 28, 1ος όροφος) τις επόμενες ημέρες, Τρίτη έως και Πέμπτη 4 Μαΐου και ώρες 11π.μ – 1μ.μ και 6μ.μ – 8μ.μ.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο