20.9 C
Almyros
9 Οκτωβρίου 2024 20:24
ESPA
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΑΣΟΚ: Αδειάζει η κλεψύδρα για τον β΄γύρο – Οι τελευταίες κινήσεις στη...

ΠΑΣΟΚ: Αδειάζει η κλεψύδρα για τον β΄γύρο – Οι τελευταίες κινήσεις στη σκακιέρα από Ανδρουλάκη και Δούκα

Οριστικά φαίνεται να μην πραγματοποιείται το πολυαναμενόμενο ντιμπέιτ μεταξύ των δύο μονομάχων του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα, καθώς δεν βρέθηκε κοινός τόπος για τη διεξαγωγή του.

Θέση Ανδρουλάκη: «Προσχηματική η πρόταση για ντιμπέιτ»

Από το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη εκφράζεται η ανησυχία ότι ένα νέο ντιμπέιτ θα μπορούσε να αλλοιώσει τις θετικές εντυπώσεις που άφησε η προηγούμενη τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ των έξι υποψηφίων. Συγκεκριμένα, χαρακτηρίζουν την πρόταση για διεξαγωγή ντιμπέιτ το Σάββατο ή ανήμερα των εκλογών ως «προσχηματική» και τονίζουν ότι δεν συμβάλλει στο κύρος της όλης διαδικασίας.

Επιτελείο Δούκα: «Ανδρουλάκης δεν ήθελε το ντιμπέιτ»

Από την πλευρά του Χάρη Δούκα, οι συνεργάτες του αφήνουν αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, υποστηρίζοντας ότι η δική του πλευρά δεν ήθελε να γίνει το ντιμπέιτ. Ο ίδιος ο κ. Δούκας δήλωσε: «Δεν προγραμμάτισα καμία εκδήλωση για να είμαι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμος για ντιμπέιτ», προσπαθώντας να αποδείξει ότι ήταν προετοιμασμένος για την τηλεοπτική αναμέτρηση. Ωστόσο, το δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο ο κ. Δούκας συμμετείχε, δεν ήταν δυνατόν να αναβληθεί.

Ανοίγματα και συμμαχίες

Ενόψει της εκλογικής μάχης της Κυριακής, οι δύο υποψήφιοι, Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας, συνεχίζουν τις επαφές και τα ανοίγματα προς πολιτικούς παράγοντες. Και οι δύο συναντήθηκαν διαδοχικά με την Άννα Διαμαντοπούλου, συζητώντας για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ και την ανασυγκρότηση του κόμματος.

Νίκος Ανδρουλάκης: «Ο κόσμος θα κάνει επιλογή συνέχειας με διορθωτικές κινήσεις. Τους αγκαλιάζω όλους, έχουμε 100% ενότητα».
Χάρης Δούκας: «Συζητήσαμε για την αναγκαία σύνθεση διαφορετικών ρευμάτων και τάσεων για ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ. Με την Άννα θα είμαστε μαζί».

Κάλεσμα της Άννας Διαμαντοπούλου για συμμετοχή στις κάλπες

Η Άννα Διαμαντοπούλου, παρά το γεγονός ότι δηλώνει πως δεν επιθυμεί να κατευθύνει τους ψηφοφόρους, απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στις εκλογές της Κυριακής. «Αυτή η εποχή δεν υπάρχει. Ο καθένας θα αξιολογήσει και θα συγκρίνει ποιο θα είναι το καλύτερο αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα. Τις εξελίξεις καθορίζουν αυτοί που συμμετέχουν. Πάμε, λοιπόν, ξανά κάλπες».

Τα σχέδια των υποψηφίων για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ

Οι δύο υποψήφιοι, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής, παρουσίασαν τα σχέδιά τους για το μέλλον του κόμματος.

Νίκος Ανδρουλάκης: «Το σχέδιό μου είναι πολιτική επάρκεια που εκφράζεται στη Βουλή και στην κοινωνία, καθώς και αμφίπλευρη διεύρυνση, η οποία εκφράζεται καθημερινά σε κάθε αγώνα. Αυτή η ευκαιρία μας αφορά όλους».
Χάρης Δούκας: «Το ΠΑΣΟΚ θέλουμε να σηκώσει ανάστημα και πιστεύω ότι το δίλημμα είναι πολύ δυνατό: στασιμότητα ή αλλαγή. Χρειάζεται να έχουμε ξεκάθαρες πολιτικές για να μειώσουμε τις πολύ μεγάλες ανισότητες».

Κάλεσμα Γερουλάνου για συμμετοχή στον 2ο Γύρο

Ο Παύλος Γερουλάνος, που έλαβε μέρος στον πρώτο γύρο των εκλογών, κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στον δεύτερο γύρο, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς όσους τον τίμησαν με την ψήφο τους.

Η ψηφοφορία της Κυριακής

Οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ανοίγουν την Κυριακή. Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι συμμετείχαν στον πρώτο γύρο, ενώ αυτή τη φορά δεν θα υπάρχει το αντίτιμο των τριών ευρώ.

Οι εξελίξεις γύρω από το ματαιωμένο ντιμπέιτ και οι ευθύνες των υποψηφίων

Οι ημέρες πριν από τις κάλπες είναι περιορισμένες, καθώς πλησιάζουμε προς την Κυριακή των εκλογών. Το ντιμπέιτ, που ήταν προγραμματισμένο για σήμερα, δεν πραγματοποιήθηκε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων των υποψηφίων. Συγκεκριμένα, υπήρχε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης είχε προγραμματίσει ομιλία στον Πύργο.

Αύριο, ωστόσο, υπάρχει έντονος προβληματισμός σχετικά με την τηλεθέαση, καθώς αγωνίζεται η Εθνική Ελλάδος, γεγονός που ενδέχεται να επηρεάσει τη συμμετοχή σε οποιοδήποτε πολιτικό γεγονός. Επίσης, την Παρασκευή, ο κ. Ανδρουλάκης έχει ήδη από καιρό προγραμματίσει την κεντρική του ομιλία στη Θεσσαλονίκη, κάτι που δεν μπόρεσε να αλλάξει.

Οι τόνοι ανέβηκαν τις τελευταίες ημέρες, καθώς καμία πλευρά δεν φαίνεται διατεθειμένη να αναλάβει την ευθύνη για τη ματαίωση του ντιμπέιτ, το οποίο είχε συμφωνηθεί ως προς το πλαίσιο διεξαγωγής. Η κάθε πλευρά κατηγορεί την άλλη για προσχηματικούς λόγους και αποφυγή του διαλόγου. Ο κ. Δούκας δήλωσε πως είναι έτοιμος να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ “ανά πάσα στιγμή”. Από την πλευρά του κ. Ανδρουλάκη, τονίζεται πως πρέπει να διαφυλαχθεί το κύρος της εκλογικής διαδικασίας.

Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη

Σχετική είδηση: ΠΑΣΟΚ: Ακυρώνεται το debate Νίκου Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα στην ΕΡΤ

ΠΑΣΟΚ: Ζυμώσεις πριν από τον β’ γύρο – «Ανοίγματα» Ανδρουλάκη και Δούκα

«Καρφιά» Χ. Δούκα κατά Ν. Ανδρουλάκη για την ακύρωση του debate – Δεν τιμά τις δημόσιες δεσμεύσεις του

Χ. Δούκας: Θα είμαστε μαζί την επόμενη μέρα με την Άννα Διαμαντοπούλου σε κάθε περίπτωση

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο