31.7 C
Almyros
29 Σεπτεμβρίου 2024 13:18
ESPA
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠεριοδεία Κ. Μητσοτάκη στη Β’ Πειραιά – «Μόνο η ΝΔ μπορεί να...

Περιοδεία Κ. Μητσοτάκη στη Β’ Πειραιά – «Μόνο η ΝΔ μπορεί να φέρει επενδύσεις και καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας»

Περιοδεία στις συνοικίες της εκλογικής περιφέρειας της Β’ Πειραιά πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας τις επισκέψεις του από ναυπηγείο του Περάματος και συνεχίζοντας στη Νίκαια, όπου επισκέφθηκε τον νέο σταθμό του μετρό. Ο πρωθυπουργός ζήτησε ισχυρή εντολή στην κάλπη, τονίζοντας ότι μόνο η ΝΔ μπορεί να φέρει ανάπτυξη και επενδύσεις.

Με πρόταγμα το κυβερνητικό πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας και την προοδευτική κοινωνική πολιτική, ο πρωθυπουργός ανεβάζει το τέμπο των περιοδειών του σε Αττική και περιφέρεια.

«Μόνο η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει διαχρονικά ότι μπορεί να φέρει την ανάπτυξη, να φέρει τις επενδύσεις και να φέρει περισσότερες και πιο καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που βρέθηκε στη Νίκαια και το Κερατσίνι ζήτησε από τους πολίτες ισχυρή εντολή στην κάλπη της 21ης Μαΐου: «είμαι σίγουρος ότι τα αποτελέσματα των εκλογών θα εκπλήξουν πολλούς[…] Ακούω η τελευταία θεωρία του ΣΥΡΙΖΑ είναι λέει, δεν τους αρέσουν οι μετρήσεις, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα επειδή λέει οι πολίτες δεν τολμούν να απαντούν στους δημοσκόπους. Τους λέμε δεν χρειάζεται καμία μέτρηση. Ελάτε να δείτε πόσο κόσμο μαζεύουμε εμείς στις συγκεντρώσεις μας και πόσο κόσμο μαζεύει ο ΣΥΡΙΖΑ για να κάνετε την πραγματική μέτρηση του τι συμβαίνει στην κοινωνία».

Στην πρώτη γραμμή και τα διλήμματα των εκλογών. «Θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή θα κυλήσουμε πίσω», τόνισε ο πρωθυπουργός. Είπε ότι «προοδευτική διακυβέρνηση όπως την αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ με σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ και με το κόμμα του κ. Βαρουφάκη, σημαίνει πολύ απλά ότι μπορεί κάποια στιγμή να έρθει κάποιος να σας πει: «λυπάμαι, έκλεισαν οι τράπεζες και τα ευρώ σας έγιναν “Δήμητρες”»….Επειδή δεν ξεχνάμε τι έγινε το πρώτο εξάμηνο του 2015, τους λέμε: ευχαριστούμε πάρα πολύ, δεν θέλουμε να γυρίσουμε πίσω σε αυτή την εποχή, θέλουμε να κοιτάξουμε σταθερά και τολμηρά μπροστά».

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την ταβέρνα «Κρητικός», του Δημήτρη Καρχανοραχάκη, στο Κερατσίνι, που παρέχει δωρεάν γεύματα σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

«Πραγματικά επιτελείτε ένα σπουδαίο έργο σε μία δύσκολη περιοχή. Ο κόσμος έχει προβλήματα και πρέπει με κάθε τρόπο όλοι να βάζουμε πλάτη» τόνισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον κ. Καρχανοραχάκη.

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας ανέφερε ότι «το καλό είναι ότι έχετε κάνει δουλειά. Δηλαδή στον Πειραιά είχε 170 αστέγους και τώρα έχουν μείνει 70».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την επίσκεψή του στη δεύτερη εκλογική περιφέρεια του Πειραιά από το ναυπηγείο «Άτλας» στο Πέραμα. Ένα από τα 24 ναυπηγεία που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Συνομίλησε με τους εργαζόμενους και επιθεώρησε τις επισκευές στο πλοίο «Γεώργιος Κωτούλας» του Λιμενικού Σώματος, το οποίο είχε ονοματοδοτήσει ο ίδιος τον Απρίλιο του 2021.

«Η μεγάλη πρόκληση για την επόμενη ημέρα είναι πώς θα μπορέσουμε περαιτέρω να αναπτύξουμε αυτόν τον κλάδο, να δώσουμε περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές, πώς θα πείσουμε περισσότερα νέα παιδιά να ακολουθήσουν αυτό το δρόμο της τεχνικής εξειδίκευσης» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και η ισχυροποίηση του αναπτυξιακού αποτυπώματος είναι δύο από τα κλειδιά των πρωθυπουργικών αναφορών, αλλά και μέτρο σύγκρισης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως τόνισε, στη συνέντευξή του στο Capital.gr ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «αν ο ελληνικός λαός μας εμπιστευτεί ξανά θα είναι ζήτημα χρόνου, λίγων μηνών, να αποκτήσουμε την επενδυτική βαθμίδα. Αναρωτιέμαι αν το ίδιο μπορούν να πουν, με την ίδια σιγουριά, και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Εγώ είμαι απολύτως σίγουρος γι’ αυτό. Μπορεί να πει το ίδιο ο κ. Τσίπρας;».

Επόμενος σταθμός των περιοδειών του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η Κεφαλονιά.

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη, Δημήτρης Γκάτσιος

Σχετικό Άρθρο: Κ. Μητσοτάκης για κόμμα Κασιδιάρη: Υψώσαμε ανάχωμα Δημοκρατίας – Είμαι περήφανος που κερδίσαμε τη μάχη

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο