22.3 C
Almyros
23 Σεπτεμβρίου 2024 21:28
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΠήλιο: Απ’ αυτό το σημείο ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά που κατέκαψε δασική...

Πήλιο: Απ’ αυτό το σημείο ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά που κατέκαψε δασική έκταση – Αυτό είναι το αυτοκίνητο του φερόμενου ως εμπρηστή [εικόνες]

Εκατό στρέμματα δασικής έκτασης και ελαιοπερίβολων κάηκε στη φωτιά που ξέσπασε σήμερα στις 11.00 το πρωί στην περιοχή του Πηλίου, κοντά στο Πουρί. Όπως πρώτο κατέγραψε το TheNewspaper.gr, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη προκειμένου η πυρκαγιά να μην επεκταθεί και λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Στη φωτογραφία διακρίνεται το αυτοκίνητο στο οποίο ξέσπασε φωτιά , μετά από μηχανικό πρόβλημα όπως υποστηρίζει ο οδηγός του, με αποτέλεσμα να επεκταθεί γρήγορα στη παρακείμενη δασική έκταση λαμβάνοντας μεγάλες διστάσεις.

Όπως πρώτο μετέδωσε το Thenewspaper.gr (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες 30χρονος άνδρας ισχυρίζεται στις αρχές ότι το αυτοκίνητο του χτύπησε σε μια μεγάλη πέτρα στο κάτω μέρος της μηχανής και ακινητοποιήθηκε στο σημείο καθώς ο δρόμος έχει πολλά σημεία με λακούβες και είναι δύσβατος. Εκείνος προσπάθησε να ξεκολλήσει το αυτοκίνητο πατώντας συνεχώς το γκάζι με αποτέλεσμα να υπερθερμανθεί ο κινητήρας  και αμέσως έπιασε φωτιά η οποία και επεκτάθηκε σε παρακείμενη δασική έκταση. Στη συνέχεια το εγκατέλειψε στο σημείο και κατέβηκε στην ακτή. Εκεί τον εντόπισαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος που εκτελούσαν περιπολία και τον μετέφεραν στο Χορευτό. 

Όταν έφτασε στην ακτή τον εντόπισαν οι ναυαγοσώστες και άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία που έσπευσε στο σημείο. Ο άνδρας συνελήφθη και ήδη ανακρίνεται από τη Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη και αξιοποιούνται όλα τα στοιχεία προκειμένου να αποκαλυφθεί αν τελικά έβαλε την φωτιά ή πρόκειται για τυχαίο γεγονός  

Για τον λόγο αυτό στην κατάσβεση συμμετείχαν τρία αεροπλάνα – τράκτορες και ένα ελικόπτερο. Ευτυχώς λίγο μετά τις 14.00 και μετά από συνεχείς ρίψεις νερού, η φωτιά έσβησε. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας θα παραμείνουν στο σημείο υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν οι εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας που από τη πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο σημείο της πυρκαγιάς. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της ΛΕΔ Μαγνησίας Βασίλης Ηλιόπουλος: «Στη φωτιά στο Πουρί καταφέραμε να φθάσουμε με το πυροσβεστικό μας όχημα και να κάνουμε εγκατάσταση ανεβοκατεβαίνοντας αρκετές φορές για να μπορέσουμε να γεμίζουμε και να δίνουμε νερό στην εγκατάσταση μας αφού δεν μπορούσαν να πλησιάσουν μεγαλύτερα οχηματα»

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο