22.3 C
Almyros
2 Οκτωβρίου 2024 10:25
ESPA
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ«Πόλεμος χαρακωμάτων» στον ΣΥΡΙΖΑ: Σχεδόν βέβαιη η δημιουργία νέου κόμματος – Αναζητείται...

«Πόλεμος χαρακωμάτων» στον ΣΥΡΙΖΑ: Σχεδόν βέβαιη η δημιουργία νέου κόμματος – Αναζητείται ο επικεφαλής του

Πόλεμος χαρακωμάτων στο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ προεδρικών και διαφωνούντων, με τα σενάρια της διάσπασης να ενισχύονται. Χαρακτηριστικό των προχωρημένων διεργασιών στην εσωκομματική αντιπολίτευση είναι δήλωση Βίτσα που αποκάλυψε μέχρι και το όνομα του κόμματος που σχεδιάζεται.

Ο Στέλιος Κούλογλου έστειλε ανοιχτή επιστολή αποχώρησης από την ευρωομάδα και το κόμμα τον καλεί να παραδώσει την έδρα του. Ο Νίκος Φίλης από την άλλη, δηλώνει ότι προτίθεται να θέσει θέμα ηγεσίας και ο Παύλος Πολάκης τον προκαλεί να αποχωρήσει. Ο κ. Κασσελάκης από την Νέα Υόρκη τονίζει πως: «Δεν συμπαθούν το βιωματικό μου προφίλ, αυτό δεν είναι πολιτική πρόταση, αυτό είναι κόμπλεξ».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Φασουλά, το θέμα των διαγραφών στο κόμμα εξαρτάται από το πόσο θα «ανέβουν» οι τόνοι το επόμενο διάστημα και σε ποιο βαθμό. Από την άλλη, θέμα χρόνου είναι οι αποχωρήσεις από το κόμμα και αυτές μπορεί να είναι μαζικές ή και κατά μόνας. Στη συνέχεια, η δημιουργία νέου κόμματος είναι σχεδόν βέβαιη, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ αναζητείται ήδη και ο επικεφαλής του.

Επόμενο crash test για τη συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ, η συνεδρίαση της Κ.Ε., 11- 12 Noεμβρίου, ενώ ο κ. Κασσελάκης αναμένεται να επιστρέψει από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται μέσα στη βδομάδα και πρόκειται να μιλήσει στον Economist στις 26 Οκτωβρίου.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Διαβάστε επίσης:

Σε τεντωμένο σχοινί η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ: Αλυσιδωτές αντιδράσεις στελεχών μετά το νέο μήνυμα Κασσελάκη

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο