14.6 C
Almyros
1 Οκτωβρίου 2024 03:44
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠόλεμος στο Ισραήλ:  Απροσδόκητη τηλεφωνική επικοινωνία Β. Πούτιν-Μπ. Νετανίαχου – Συμφώνησαν ότι...

Πόλεμος στο Ισραήλ:  Απροσδόκητη τηλεφωνική επικοινωνία Β. Πούτιν-Μπ. Νετανίαχου – Συμφώνησαν ότι διαφωνούν

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε χθες ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος του τηλεφώνησε αμέσως κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ισραηλινής κυβέρνησης.

Η συνομιλία, που έγινε με πρωτοβουλία του Ρώσου πρόεδρου, ως φαίνεται κατά μεγάλο μέρος εξελίχθηκε σε διάλογο κωφών, με κάθε πλευρά να απαγγέλει τον μονόλογο της χωρίς να δίνει απαντήσεις στην άλλη.

Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού είπε ότι επέκρινε την πρόσφατη στάση της Ρωσίας έναντι του Ισραήλ σε διάφορα διεθνή φόρουμ, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και την ορατή ενίσχυση των σχέσεων με το Ιράν.

Ο Πρόεδρος Πούτιν, ο οποίος αρνείται σταθερά να κηρύξει τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση και μάλιστα πρόσφατα δέχθηκε στη Μόσχα αντιπροσωπεία από το πολιτικό της γραφείο, με επικεφαλής τον Μούσα Αμπού Μαρζούκ, επέπληξε τον πρωθυπουργό Νετανιάχου για τον μεγάλο αριθμό αμάχων που σκοτώθηκαν στον πόλεμο στη Γάζα και το ανεπαρκές μέγεθος της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σε μια σπάνια στιγμή που αποκαταστάθηκε ο διάλογος ο αρχηγός της ισραηλινής κυβέρνησης ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο να ασκήσει πίεση στον διεθνή Ερυθρό Σταυρό να επισκεφθεί τους Ισραηλινούς ομήρους που κρατούνται αιχμάλωτοι από τη Χαμάς και ευχαρίστησε για τη βοήθεια που δόθηκε για την απελευθέρωση του Ισραηλινού ομήρου  με διπλή υπηκοότητα -ρωσική και ισραηλινή.

Αυτή ήταν η δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: Rador.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο