18.3 C
Almyros
24 Σεπτεμβρίου 2024 23:25
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΠολωνοί μαθητές έπλασαν κουλουράκια στο Λαογραφικό Μουσείο των Γόννων

Πολωνοί μαθητές έπλασαν κουλουράκια στο Λαογραφικό Μουσείο των Γόννων

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Γόννων Λάρισας ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Στόχος του είναι η διαφύλαξη και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και της τοπικής ιστορίας των Γόννων και της ευρύτερης περιοχής του. Παράλληλα προχώρησε στην συλλογή πολλών λαογραφικών αντικειμένων με σκοπό τη δημιουργία ενός Λαογραφικού Μουσείου που εγκαινιάστηκε το 2000.

Το Μουσείο φιλοξενεί πλήθος ευρημάτων Ελληνιστικής και Ρωμαϊκής περιόδου της ευρύτερης περιοχής των Γόννων από το 324π.Χ. μέχρι σήμερα. Η γη και τα προϊόντα της, τα επαγγέλματα και οι άνθρωποι του μόχθου, η ζωή στο σπίτι και τα όνειρα για το αύριο, όλα συστεγασμένα στην οικία που χρονολογείται από το 1855, δωρεά του Πανεπιστημιακού Απ. Κοντογιάννη. Το Λαογραφικό Μουσείο άνοιξε τις πύλες του προς το κοινό το 2000 και βρίσκεται κοντά στην κεντρική πλατεία των Γόννων.

Σήμερα μαθητές από την Πολωνία που επισκέπτονται τη Θεσσαλία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, βρέθηκαν στο Μουσείο όπου ξεναγήθηκαν και έπλασαν κουλουράκια, τα οποία έψησαν και έφαγαν. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου Βασίλη Καραβιδέ, οι μαθητές και οι συνοδοί τους εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και ζήτησαν να χορέψουν και παραδοσιακούς χορούς της περιοχής. Το Μουσείο επισκέπτονται καθημερινά μαθητές από όλη την Ελλάδα.

Ρεπορτάζ Ελ. Κουτσογιάννη

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο