18.1 C
Almyros
3 Οκτωβρίου 2024 00:36
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΠροφυλακίστηκε ο 49χρονος Αφγανός διακινητής των μεταναστών στον Βόλο – Τι απίστευτο...

Προφυλακίστηκε ο 49χρονος Αφγανός διακινητής των μεταναστών στον Βόλο – Τι απίστευτο ζήτησε στην απολογία του

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την εξέταση του από Εισαγγελέα και Ανακριτή χθες, ο 49χρονος Αφγανός που κατηγορείται ως ένας από τους διακινητές των 33 μεταναστών από το Ιράν και το Αφγανιστάν που εντοπίστηκαν από τις αρχές το πρωί της Τετάρτης. 

Ο 49χρονος, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για παράνομη μεταφορά υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελλάδα κατά συρροή από κερδοσκοπία κατ’ επάγγελμα, είναι κάτοικος Αθηνών και πατέρας 3 παιδιών, μιλούσε και καταλάβαινε ελληνικά, αλλά κατέθεσε με την βοήθεια διερμηνέα.

Ο ίδιος αρνήθηκε την κατηγορία σε βάρος του, αν και, σύμφωνα με πληροφορίες, έδειχνε να μην έχει αντιληφθεί την σοβαρότητά της, δηλώνοντας πως δεν επιθυμεί συνήγορο ή προθεσμία, ενώ ζητούσε επίμονα πίσω το ποσό των 1.000 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε από τις αρχές.

Ο άνδρας ισχυρίστηκε πως τα χρήματα αυτά προέρχονταν από την εργασία του σε διάφορες οικοδομικής φύσης δουλειές, η οποία του εξασφαλίζει, όπως είπε, μηνιαίο εισόδημα 1.200 ευρώ, και αρνήθηκε την σχέση του με κυκλώματα διακίνησης μεταναστών.

Ωστόσο, πολλοί από τους 33 μετανάστες που συνελήφθησαν τον κατονόμασαν ως το πρόσωπο που θα τους παραλάμβανε στο Πήλιο. Τα θύματα του κυκλώματος διακίνησης, 22 άνδρες 5 γυναίκες και 6 παιδιά, Αφγανοί στην πλειοψηφία τους και 2 Ιρανοί, παραμένουν σε διοικητική κράτηση προς απέλαση, ενώ αναμένεται εντωμεταξύ να μεταφερθούν σε κέντρο υποδοχής μεταναστών.Παράλληλα, συνεχίζεται η προσπάθεια των αρχών για τον εντοπισμό δεύτερου δράστη, οδηγού του βαν, ο οποίος διέφυγε και αναζητείται.

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο