24.8 C
Almyros
6 Οκτωβρίου 2024 16:24
ESPA
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΠρομηθέας… “δια πυρός και σιδήρου”

Προμηθέας… “δια πυρός και σιδήρου”

 

Η ομάδα από την Αχαΐα πήρε τεράστια νίκη απέναντι στην Ρίτας με 78-76 και έβαλε γερές βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Basketball Champions League.

Το σύνολο του Ηλία Παπαθεοδώρου αντιμετώπισε την Λιθουανική Ρίτας, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Basketball Champions League, με σκοπό την εδραίωση στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στην πρώτη περίοδο οι Πατρινοί προσπάθησαν μέσα από την άμυνα να χτίσουν τις επιθέσεις τους, αλλά οι Λιθουανοί βρήκαν πολλές επιλογές μέσα στο ζωγραφιστό και έχτισαν μια διαφορά επτά πόντων στα μισά της περιόδου. Εκεί μίλησαν για τον Προμηθέα οι Χρυσικόπουλος και Κάουαν, που με δικά τους καλάθια διέσπασαν την άμυνα της Ρίτας με τον προπονητή της, Ζιμπένας να καλεί time out για να σταματήσει το σερί της Ελληνικής ομάδας. Το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου έκλεισε στο 18-15.

Στην δεύτερη περίοδο ο Προμηθέας προσπάθησε να χτίσει στην διαφορά των τριών πόντων, φτάνοντας την στην μέγιστη τιμή της (+7), στα πρώτα δυο λεπτά. Ο Ουλέτσκας έκανε την διαφορά στην επίθεση του συνόλου του Ζιμπένας, κρατώντας σε χαμηλά επίπεδα τους Πατρινούς, μέχρι και την ισοφάριση του σκορ. Το 37-37 ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους θεατές κλειστού “Δημήτρης Τόφαλος“, με τους παίκτες του Παπαθεοδώρου να κάνουν καλή εμφάνιση μέχρι εκείνο το σημείο, αλλά να υστερούν στην άμυνα.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Ρίτας έφτιαξε ένα καλό επί μέρους σκορ, όμως ο Προμηθέας έμεινε κοντά και προσπέρασε αρκετές φορές μέσα στην περίοδο, με έναν αλλά και τρείς πόντους, με τους Λιθουανούς να έχουν τις περισσότερες λύσεις στην επίθεση. Οι παίκτες του Ζιμπένας έκλεισαν την τρίτη περίοδο στο +2 και 58-56, βάζοντας δύσκολα στην Ελληνική ομάδα.

Στην τέταρτη περίοδο ο Προμηθέας έδεσε την άμυνα του και δεν άφησε πολλά περιθώρια στην Ρίτας. Συγκεκριμένα με το πέρας των πρώτων τριών λεπτών οι Λιθουανοί δεν είχαν βρει τον δρόμο προς το καλάθι με τους Πατρινούς να έχουν σερί 6-0. Στα τελευταία λεπτά ο Κάουαν με τον Ετσενίκε, πήραν την επιθετική “μπαγκέτα” και έδωσαν διαφορά ασφαλείας στην ομάδα τους μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, με το τελικό  78-76 να βάζει τον Προμηθέα σε τροχιά πρόκρισης και τους Λιθουανούς να μένουν στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 37-37, 56-58, 78-76

Προμηθέας Πάτρας (Παπαθεοδώρου): Μπαζίνας, Χρυσικόπουλος 15, Κόφεϊ 5, Κάουαν 19, Ετσενίκε 14, Χάλε 13, Καραγιαννίδης 2, Κόνιαρης 3, Κούρουκς 5 , Πλώτας, Πρέκας, Ρέινολντς 2

Ρίτας (Ζιμπένας): Μπαμπράιτις, Κόουλ 6, Ντε Λάουαρ 5, Εχόδας 1, Γκόχραμ 20, Χορνσμπάι 13, Κριζανάουσκας, Μασιούλις 9, Νορμάντας 4, Ουλέτσκας 8, Βελίτσκα 8

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο