26.7 C
Almyros
25 Σεπτεμβρίου 2024 13:20
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΠρών Πρόεδρος ΔΕΥΑΜΒ: Με δικαστική απόφαση καταβλήθηκε το 1εκ.€ στην ΕΡΓΗΛ- Τι...

Πρών Πρόεδρος ΔΕΥΑΜΒ: Με δικαστική απόφαση καταβλήθηκε το 1εκ.€ στην ΕΡΓΗΛ- Τι λέει η απόφαση του Αρείου Πάγου

Ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Λεωνίδας Μαυρογιάννης μετά τα όσα ελέχθησαν και είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τον χειρισμό της ΕΡΓΗΛ από τη Δημοτική Επιχείρηση, καταθέσει στη δημοσιότητα της απόφαση του Αρείου Πάγου (μπορείτε να τη διαβάσετε παρακάτω) που εκδόθηκε το 2011 επί της αγωγής που είχε ασκήσει η ΕΡΓΗΛ το 2009 και η οποία όχι μόνο την δικαίωνε, ήταν και άμεσα εκτελεστή, γεγονός που οδήγησε την τότε διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ να συμμορφωθεί και να καταβάλει το επιδικασθέν χρηματικό ποσό.

Με αυτό τον τρόπο ο κ. Μαυρογιάννης απαντάει στο δήμαρχο Βόλου Αχ. Μπέο, ο οποίος δήλωσε χθες ότι “η διοίκηση Σκοτινιώτη κατέβαλε το 2012 ένα εκατομμύριο ευρώ στην ΕΡΓΗΛ χωρίς να υπάρχει δικαστική απόφαση”. Ο κ. Μαυρογιάννης στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι ο δήμαρχος Αχ. Μπέος ψεύδεται “ποντάροντας στη μεγάλη μερίδα των μέσων ενημέρωσης που το αναπαράγουν αμάσητο”, για να συμπληρώσει ότι “την ίδια ώρα αποφεύγει να δώσει εξηγήσεις για τα 12 εκατομμύρια ευρώ με τα οποία επιβάρυνε ο ίδιος τη ΔΕΥΑΜΒ”.

Η ανακοίνωση – επιστολή του Λ. Μαυρογιάννη αναφέρει μεταξύ άλλων:

Και οι «πέτρες» έχουν πια  καταλάβει την τεράστια ζημιά των 12 εκατομμύρια ευρώ με την οποία επιβάρυνε τη ΔΕΥΑΜΒ, όπως απέδειξε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Ν. Παπαπέτρος, η διαχείριση του σκανδάλου ΕΡΓΗΛ από τον κ. Μπέο και τους εντεταλμένους συνεργάτες του στα εννιά χρόνια της θητείας τους… Ένας από τους αντιπερισπασμούς αυτούς είναι και η χθεσινή επανάληψη ενός γκεμπελικής έμπνευσης ψέματος: ότι, δηλαδή, η διοίκηση Σκοτινιώτη κατέβαλε το 2012 ένα εκατομμύριο ευρώ στην ΕΡΓΗΛ χωρίς, τάχα, να υπάρχει δικαστική απόφαση προς την οποία όφειλε να συμμορφωθεί... για να εκλείψουν και τα τελευταία προσχήματα, δίνουμε στη δημοσιότητα την (ανύπαρκτη κατά τον κ. Μπέο)  1/2012 απόφαση του Τμήματος Αναστολών του Αρείου Πάγου, η οποία ανέστειλε την εκτέλεση της 510/2011 απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας για το πέραν του ενός εκατομμυρίου ποσό, μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση από τον Άρειο Πάγο επί της αίτησης αναίρεσης που είχε ασκήσει η ΔΕΥΑΜΒ... Η απόφαση αυτή ήταν αμέσως εκτελεστή.  Αν σήμερα μιλάμε ακόμη για ΔΕΥΑΜΒ είναι γιατί το 2011, με σκληρή μάχη που δόθηκε στον Άρειο Πάγο, εκδόθηκε τελικά απόφαση αναστολής για το πέραν του ενός εκατομμυρίου ποσό. Με τον τρόπο αυτό η τότε διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ μπόρεσε να οργανώσει την αντεπίθεσή της φέρνοντας στην επιφάνεια το σκάνδαλο, αρχικά με την επιτροπή Ξηρακιά και στη συνέχεια με την επιτροπή Φαφούτη – είναι πλέον φανερό ότι αυτό είναι που δεν μπορεί να χωνέψει ο κ. Μπέος. Προς επιβεβαίωση των πορισμάτων των δύο αυτών επιτροπών ήλθε και η πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ, η οποία ζητήθηκε ύστερα από συνεννόηση της απερχόμενης τότε με τη νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή, με αίτημα που υπέγραψε ο κ. Σκοτινιώτης, ο οποίος ήταν ακόμη πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ (ελπίζω να μη χρειαστεί να δώσουμε στη δημοσιότητα και αυτό το έγγραφο). Το τι έγινε από εκεί και πέρα και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, τα παρουσίασε χθες με ντοκουμέντα ο κ. Παπαπέτρος”.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο