27.7 C
Almyros
27 Σεπτεμβρίου 2024 13:20
ESPA
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑRaspberry Pi: Ετοιμάζει IPO για το χρηματιστήριο του Λονδίνου

Raspberry Pi: Ετοιμάζει IPO για το χρηματιστήριο του Λονδίνου

Η Raspberry Pi, μία εταιρεία η οποία κατασκευάζει μικροϋπολογιστές, εξετάζει το ενδεχόμενο αρχικής δημόσιας προσφοράς στην κύρια αγορά του χρηματιστηρίου του Λονδίνου. Σε μια επίσημη κατάθεση, η εταιρεία αναφέρει ότι σχεδιάζει να δημοσιεύσει σχετικό έγγραφο κατάθεσης για να κάνει αποκαλύψεις σχετικά με τις δραστηριότητές της ως μέρος της διαδικασίας IPO.

Σύμφωνα με το CNBC, η IPO της Raspberry Pi θεωρείται και μια νίκη για το χρηματιστήριο του Λονδίνου, το οποίο αγωνίζεται να προσελκύσει εταιρείες τεχνολογίας υψηλής ανάπτυξης. Ειδικά μετά από μια σειρά μεγάλων βρετανικών εταιρειών τεχνολογίας που επέλεξαν τη Νέα Υόρκη αντί του Λονδίνου για τις καταχωρίσεις τους τον τελευταίο χρόνο.

Επένδυσημαμούθ της AWS στη Γερμανία – Έργο 7,8 δισ. ευρώ στο cloud

Χαρακτηριστική η περίπτωση της Arm, εταιρείας που σχεδιάζει μικροτσίπ, η οποία εισήχθη τον Σεπτέμβριο του 2023 στον δείκτη Nasdaq στη Νέα Υόρκη, σε ένα σημαντικό πλήγμα στην προσπάθεια του Λονδίνου να προσελκύσει μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας. Πιο πρόσφατα, η βρετανική εταιρεία ηλεκτρονικής λιανικής Ocado αντιμετώπισε εκκλήσεις από επενδυτές να μεταφέρει την καταχώρισή της από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με την Sunday Telegraph.

Το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News ανέφερε την Τρίτη ότι η Klarna εξετάζει τη Νέα Υόρκη ως προτιμώμενο χώρο για IPO που προγραμματίζεται για τις αρχές του 2025, με την ίδια την εταιρεία να αρνείται οποιοδήποτε σχολιασμό του δημοσιεύματος.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η Darktrace, βρετανική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο της κυβερνοασφάλειας, πρόκειται να ακολουθήσει τον δρόμο πολλών εισηγμένων στο Ηνωμένο Βασίλειο τεχνολογικών ομίλων, αφού συμφώνησε την εξαγορά της από έναν όμιλο ιδιωτικών κεφαλαίων.

Ποια είναι η Raspberry Pi

Η δημόσια εγγραφή χρησιμεύει ως ευκαιρία για το Raspberry Pi Foundation, τον πλειοψηφικό μέτοχο της εταιρείας και φιλανθρωπικό ίδρυμα που προωθεί τη μελέτη της επιστήμης των υπολογιστών, να διπλασιάσει το «εξαιρετικό έργο του να επιτρέψει στους νέους να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους μέσω της δύναμης των υπολογιστών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής του Raspberry Pi, Έμπεν Άπτον.

Η Raspberry Pi παράγει την εμβληματική σειρά μικρών υπολογιστών με μονή πλακέτα με το ίδιο όνομα, οι οποίοι έχουν περίπου το μέγεθος μιας πιστωτικής κάρτας και έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή… των πάντων, από μπαλόνια μεγάλου υψόμετρου έως μικρά ραδιοελεγχόμενα υποβρύχια.

Η εταιρεία υποστηρίζεται από τον ιαπωνικό γίγαντα ηλεκτρονικών καταναλωτικών ειδών Sony και την βρετανική εταιρεία σχεδιασμού μικροτσίπ Arm.

Ο Άπτον ίδρυσε το Raspberry Pi το 2012 για να κάνει την πληροφορική πιο προσιτή στους νέους, κερδίζοντας την συμπάθεια ανάμεσα σε χομπίστες και εκπαιδευτικούς. Έκτοτε, το ίδρυμα έχει γίνει μια πολύ μεγαλύτερη επιχείρηση, με πωλήσεις 60 εκατομμυρίων μονάδων σε περισσότερες από 70 χώρες μέχρι σήμερα. Περίπου το 72% των πωλήσεων της εταιρείας προέρχεται από εμπορικούς πελάτες που ενσωματώνουν τα προϊόντα της σε εργοστάσια ή καταναλωτικές συσκευές.

Η Raspberry PI ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι σημείωσε έσοδα 265,8 εκατομμυρίων δολαρίων για το 2023, με τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων να φτάνουν τα 43,5 εκατομμύρια δολάρια.



Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο