11.7 C
Almyros
2 Οκτωβρίου 2024 04:42
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΣ. Ντάλης, διεθνολόγος: Το Ισραήλ προσπαθεί να καταστρέψει τη Χαμάς, την ιδεολογία...

Σ. Ντάλης, διεθνολόγος: Το Ισραήλ προσπαθεί να καταστρέψει τη Χαμάς, την ιδεολογία της δεν θα καταφέρει να την ξεριζώσει – Έχουμε μία νέα 11η Σεπτεμβρίου

«Είναι προφανές πως άμαχοι και βρέφη χρησιμοποιούνται ως ασπίδα και αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα» ανέφερε ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Σωτήρης Ντάλης, τονίζοντας την επιχείρηση του Ισραήλ να καταστρέψει τις εγκαταστάσεις της Χαμάς, αλλά «την ιδεολογία της δεν θα καταφέρει να την ξεριζώσει».

Πιο αναλυτικά, ο κ. Ντάλης μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ τόνισε πως «στην περιοχή μας έχουμε μια μορφή 11ης Σεπτεμβρίου» και πως «η εισβολή των τρομοκρατών της Χαμάς σε μία χώρα που πίστευε πως η άμυνά της είναι αδιαπέραστη, έδειξε πως ο ασύμμετρος πόλεμος με την τρομοκρατία δεν έχει τελειώσει». Υπογραμμίζοντας μάλιστα, με αφορμή το παραπάνω πως «στο εσωτερικό των χωρών μας δεν έχουμε περιθώριο για περαιτέρω διαμάχες».

Μεταξύ άλλων ο καθηγητής έκρουσε τον κώδωνα λέγοντας πως «έχουμε έναν πόλεμο στην Ευρώπη, έναν πόλεμο στη Μεσόγειο, πολλές παλιές εντάσεις επιδεινώθηκαν, ο αντισιμιτισμός και η ισλαμοφοβία γιγαντώνονται» τονίζοντας πως βιώνουμε μια γεωπολιτική πόλωση που «θα αφήσει όλους τους εμπλεκόμενους σε χειρότερη θέση».

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο