24.6 C
Almyros
29 Σεπτεμβρίου 2024 01:17
ESPA
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣ. Σακοράφα στο Πρώτο: Στις διερευνητικές εντολές μοιράζονται υπουργικές και δημόσιες θέσεις...

Σ. Σακοράφα στο Πρώτο: Στις διερευνητικές εντολές μοιράζονται υπουργικές και δημόσιες θέσεις – Αυτό εμάς δεν μας αφορά (audio)

 
«Στα περιορισμένα όρια που θέτει το Σύνταγμα, τα μετεκλογικά, δηλαδή, αυτά τα τριήμερα των διερευνητικών εντολών, δεν μπορεί να υπάρξει κάποια αξιόπιστη προγραμματική συμφωνία. Μπορεί μόνο να μοιράσεις υπουργικές θέσεις και δημόσιες θέσεις. Εμάς αυτό δεν μας αφορά» επισήμανε η Σοφία Σακοράφα, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας με το ΜέΡΑ25-Συμμαχία με τη Ρήξη, αναφερόμενη στην στάση που θα κρατήσει το κόμμα της μετά την κάλπη της 21ης Μαΐου, σε συνέντευξη που έδωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθρέφτης» με τον Χρήστο Μιχαηλίδη.
 
«Η στάση μας στο συγκεκριμένο θέμα ήταν τόσο ξεκάθαρη όσο κανενός άλλου κόμματος. Αρκετούς μήνες πριν είχαμε καταθέσει δημόσια συγκεκριμένες προτάσεις τα γνωστά 7+1 σημεία προς όλα τα κόμματα, όσα τουλάχιστον αυτοπροσδιοριζόμαστε ως προοδευτικά, για να υπάρξει ένας διάλογος και η όποια προγραμματική συμφωνία πριν από τις εκλογές. Να θυμίσω, κυρίως τα κόκκινα δάνεια, την ακρίβεια, τους φόρους, το χρηματιστήριο ενέργειας και θα είδατε και χθες και στο ντιμπέιτ, επί της ουσίας πάνω σε αυτά δεν δόθηκε καμία απολύτως ξεκάθαρη απάντηση ή αν ο κύριος Τσίπρας θα καταργήσει το Χρηματιστήριο Ενέργειας το οποίο ο ίδιος έφερε, αν θα καταργήσει τα funds τα οποία ο ίδιος έφερε, αν θα καταργήσει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς τους οποίους ο ίδιος έφερε, είπε απλώς ότι θα διορθώσει μια κατάσταση. Εμείς λοιπόν όλα αυτά δεν τα θέσαμε αλαζονικά σαν προϋποθέσεις δικές μας συνεργασίας, αλλά μόνο ενδεικτικά σαν μια βάση ενός κοινού διαλόγου που θα πρέπει να γίνει πολύ πριν από τις εκλογές. Σε αυτά δεν υπήρξε καμία απάντηση, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από κανέναν» ανέφερε η κ. Σακοράφα.

«Κάτι άλλο το οποίο με ενόχλησε πάρα πολύ σαν πολίτη αλλά κυρίως σαν πολιτικό. Δεν μπορεί να λες δημοσίως ότι άλλα λέμε προεκλογικά και άλλα λέμε μετεκλογικά. Νομίζω ότι αυτό προσβάλλει και τους πολιτικούς και την πολιτική, αλλά προσβάλλει και τους πολίτες ιδιαίτερα οι οποίοι περιμένουν από εμάς ξεκάθαρες θέσεις. Περιμένουν από εμάς να τους λύσουμε τα προβλήματα. Δεν μπορούν να περιμένουν από εμάς τα παιχνιδάκια, ούτως ώστε μέσα από μια συμφωνία τέτοιου είδους να εξασφαλίσουμε το αν θα έχουμε ή δεν θα έχουμε την εξουσία σε αυτή τη χώρα. Νομίζω ότι είναι ντροπή να λέγονται τέτοια πράγματα» συμπλήρωσε η κ. Σακοράφα.

Μιλώντας για το τι εισπράττει από τους πολίτες που συναντά στην περιοδεία της ανά την χώρα, ως επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, αυτό που της θέτουν ως κυρίαρχο θέμα είναι η ακρίβεια. «Είναι η δυσκολία των ανθρώπων να επιβιώσουν μέσα σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον, στο οποίο ζούνε και το οποίο δεν τους δίνει τη δυνατότητα, ακριβώς λόγω της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας ορισμένων, να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους ανάγκες, στο να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια και φυσικά το δεύτερο πολύ μεγάλο και πολύ σημαντικό πρόβλημα είναι το γεγονός ότι δεν μπορούν να κρατήσουν τα παιδιά τους εδώ στη χώρα, στην Ελλάδα, ακριβώς γιατί ενώ σπουδάζουν, ξοδεύονται οι οικογένειες, το ίδιο το κράτος επενδύει πάνω σε αυτή τη διαδικασία, τα παιδιά μας φεύγουν στο εξωτερικό για να μπορέσουν να επιβιώσουν και φυσικά να βρουν μια καλύτερη ζωή. Το όνειρο μας, το θέλω μας είναι να επιστρέψουν όλα αυτά τα παιδιά στη χώρα» υπογράμμισε η κ. Σακοράφα.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο