17.2 C
Almyros
25 Σεπτεμβρίου 2024 03:39
ESPA
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣ. Ζαχαράκη στην ΕΡΤ: Μέχρι τέλος του μήνα το πρόγραμμα «Ανακαινίζω –...

Σ. Ζαχαράκη στην ΕΡΤ: Μέχρι τέλος του μήνα το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Ενοικιάζω»

Για τα μέτρα στήριξης της οικογένειας και το σχέδιο για την αντιμετώπιση του δημογραφικού, μίλησε στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

«Η μειώσεις των γεννήσεων συμβαίνουν από το 1981. Αυτό δε σημαίνει ότι θα το κοιτάζουμε μοιρολατρικά. (…) Στοχεύουμε στο να σταθεροποιήσουμε τους αριθμούς, όσο γίνεται να αυξήσουμε τις γεννήσεις. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα θα βοηθήσουν το σημερινό εισόδημα της ελληνικής οικογένειας», τόνισε η υπουργός.

Αναφορικά με τη στέγαση ανέφερε: «Μέχρι τέλος του μήνα το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Ενοικιάζω». (…) Απέδωσε το πρόγραμμα «Σπίτι μου» για δάνεια κατοικίας σε νέους», υπογράμμισε επικαλούμενοι συγκεκριμένα στοιχεία η κ. Ζαχαράκη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ τσάκισε την μεσαία τάξη και στέρησε στους νέους να ονειρεύονται» υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Σχετικά με τα νέα μέτρα για τη στήριξη των νέων γονέων, η υπουργός εξήγησε: «Δίνεται πλέον μόνιμα αυξημένο ποσό. Για ένα παιδί που δίνονταν 2000 ευρώ, γίνονται 2400 ευρώ, για δύο παιδιά γίνονται από 2.000 ευρώ 2.700, για τρία παιδιά πάμε σε 3.000, για τέσσερα παιδιά και πάνω πάμε για 3.500 ευρώ και αναδρομικά».

Η κ. Ζαχαράκη έκανε γνωστό πως «ήδη δουλεύουμε με το Δήμο Αθηναίων και Θεσσαλονίκης έτσι ώστε να ανακαινίσουμε με το Ταμείο Ανάκαμψης λίγα ακόμα διαμερίσματα για τους κατόχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, για νέους ανθρώπους».

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο