15.7 C
Almyros
24 Σεπτεμβρίου 2024 05:24
ESPA
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑSamsung: Εκτίμηση για 15πλάσια κέρδη στο β΄ τρίμηνο

Samsung: Εκτίμηση για 15πλάσια κέρδη στο β΄ τρίμηνο

Απογείωση κερδών αναμένει η Samsung Electronics για το δεύτερο τρίμηνο καθώς εκτιμά ότι θα αυξηθούν κατά 15 φορές σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης (AI) αύξησε τις τιμές των προηγμένων τσιπ, αυξάνοντας τις προβλέψεις της εταιρείας για το εν λόγω χρονικό διάστημα.

Samsung: Κινείται με άνοδο της τάξης του 4% το 2024 στις ηλεκτρικές συσκευές

Ο νοτιοκορεάτικος τεχνολογικός γίγαντας είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ μνήμης, smartphone και τηλεοράσεων στον κόσμο.

Η ανακοίνωση των εκτιμήσεων οδήγησε σε αύξηση της μετοχής της Samsung κατά περίπου 3% στο χρηματιστήριο της Σεούλ.

Η εταιρεία ανέφερε επίσης 10πλάσιο άλμα στα κέρδη της για τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους.

Πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών τα κέρδη της Samsung

Για αυτό το τρίμηνο, η εταιρεία αναμένει τα κέρδη της να αυξηθούν στα 10,4 τρισεκατομμύρια γουόν (7,54 δισ. δολάρια), από 670 δισ. γουόν πέρυσι. Η εκτίμηση αυτή ξεπερνά τις προβλέψεις των αναλυτών για 8,8 τρις. γουόν, σύμφωνα με την εκτίμηση της LSEG.

«Αυτή τη στιγμή βλέπουμε να εκτοξεύεται η ζήτηση για τσιπ τεχνητής νοημοσύνης σε κέντρα δεδομένων και smartphone», δήλωσε ο Μαρκ Άινστάιν, επικεφαλής αναλυτής στην εταιρεία έρευνας και παροχής συμβουλών ITR Corporation με έδρα το Τόκιο.

Η αισιοδοξία για την τεχνητή νοημοσύνη είναι ένας λόγος για το ευρύτερο ράλι της αγοράς τον περασμένο χρόνο, το οποίο ώθησε τον S&P 500 και τον Nasdaq στις Ηνωμένες Πολιτείες σε νέα ρεκόρ την Τετάρτη.

Η χρηματιστηριακή αξία του γίγαντα κατασκευής ημιαγωγών, Nvidia, ξεπέρασε τα 3 τρισ. δολάρια τον περασμένο μήνα, διατηρώντας για λίγο την εταιρεία στην πρώτη θέση ως η πιο πολύτιμη στον κόσμο.

«Η έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης που ενίσχυσε μαζικά τη Nvidia ενισχύει επίσης τα κέρδη της Samsung και μάλιστα ολόκληρου του κλάδου», πρόσθεσε ο Μαρκ Αϊνστάιν.

Η Samsung Electronics είναι η ναυαρχίδα του νοτιοκορεατικού ομίλου Samsung Group.

Την επόμενη εβδομάδα, η εταιρεία τεχνολογίας αντιμετωπίζει μια πιθανή τριήμερη απεργία, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα. Ένα σωματείο εργαζομένων ζητά ένα πιο διαφανές σύστημα για μπόνους και άδειες.



Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο