23.8 C
Almyros
25 Σεπτεμβρίου 2024 21:30
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΣε εκδήλωση του Ευρωπαικού Ετους Νεολαίας, το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Λάρισας

Σε εκδήλωση του Ευρωπαικού Ετους Νεολαίας, το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Λάρισας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων μετέβη στην Αθήνα για την τελική απολογιστική εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022 που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και η Γενική Διευθύντρια Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Θέμιδα Χριστοφίδου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Παύλος Χατιλάρης, η συντονίστρια της επιτροπής Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Κατερίνα Κόκκινου και η συντονίστρια της επιτροπής Υγείας, Πρόνοιας & Κοινωνικών Υποθέσεων Βάσω Κουκούλη, οι οποίοι και μίλησαν για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας αλλά και τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Νεολαίας & Διά Βίου Μάθησης, το οποίο αποτελεί ένα μεγάλο πολιτιστικό και εκπαιδευτικό γεγονός για την νεολαία στην περιοχή.

Οι εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας συνομίλησαν και ευχαρίστησαν προσωπικά την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή, τον γ.γ Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του ΥΠΑΙΘ Γεώργιο Βούτσινο και την συντονίστρια του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022 Κωνσταντίνα Πισλή, για την άψογη συνεργασία που είχαν την προηγούμενη χρονιά.

Ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας, κ. Γεώργιος Βούτσινος κήρυξε την έναρξη της εκδήλωσης και τόνισε ότι το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας παρείχε άφθονες ευκαιρίες για τις νέες και τους νέους να πληροφορηθούν, να ευαισθητοποιηθούν, να γνωρίσουν νέες διεξόδους, να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες μάθησης, κι έτσι να αποκτήσουν τις γνώσεις, δεξιότητες, ικανότητες, αξίες και στάσεις που χρειάζονται για να προχωρήσουν μπροστά με αυτοπεποίθηση. Υπογράμμισε επίσης, ότι το Έτος έδωσε στη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας την ώθηση να κινητοποιήσει ακόμα  πιο δυναμικά τον τομέα νεολαίας και να επικεντρωθεί στο κληροδότημά του, ώστε κάθε έτος οι νέοι άνθρωποι να είναι στο επίκεντρο των πολιτικών και των προσπαθειών που γίνονται από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στον τομέα της νεολαίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι δράσεις του ΕΥΥ 2022 αλλά και οι δράσεις που προώθησαν τους στόχους του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας καθώς και εισηγήσεις αναφορικά με τις καλές πρακτικές της χώρας στον τομέα των ερευνών στο πλαίσιο του ΕΥΥ 2022.

Ακολούθησε η υπογραφή της Προκήρυξης της διαδικασίας ανακήρυξης της 1ης  Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας, από τους Γιώργο Βούτσινο, γενικό γραμματέα ΕΕΚΔΒΜ&Ν, Δημήτρη Παπαστεργίου, πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και Σπυρίδωνα Σπυρίδωνος, διευθύνοντα σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο