23.7 C
Almyros
1 Οκτωβρίου 2024 17:46
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΣκληρή κριτική Δ. Κουρέτα για τη Θεσσαλία και τον νέο οργανισμό υδάτων

Σκληρή κριτική Δ. Κουρέτα για τη Θεσσαλία και τον νέο οργανισμό υδάτων

Με μια αιχμηρή ανάρτηση στα social, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας αναρωτιέται δημόσια για μια σειρά ζητημάτων που εκκρεμούν σε σχέση με τις αποκαταστάσεις στη Θεσσαλία και ζητά απαντήσεις και υπό το πρίσμα της απόφασης της κυβέρνησης να μην συμμετέχει στη διοίκηση του νέου οργανισμού υδάτων ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας:

Η Θεσσαλία δεν είναι πείραμα σε συνέδρια για να κάνετε papers. Η Θεσσαλία δεν είναι living lab. Η Θεσσαλία είναι η ζωή μας . Είναι τα χωράφια μας που δεν γνωρίζουμε ακριβώς με τι χρήματα και τι πόρους θα τα ξανακαλλιεργησουμε . Δεν ξέρουμε από πού θα πάρουμε πάλι τα πρόβατα μας και τα γίδια να ξαναφτιάξουμε τα κοπάδια μας. Ούτε που θα γίνουν τα μαντριά μας. Δεν ξέρουμε αν τα οπωροφόρα δένδρα θα ξανακαρπισουν. Οι φυστικιες σε 8 η 9 χρόνια ; πότε θα έρθουν τα χρήματα να φτιάξουμε τα μόνιμα αναχώματα να προστατευθούν οι επιχειρήσεις γύρω από τη Λάρισα ; πότε θα μας αφήσετε να φτιάξουμε τον Πηνειό βαθύ και πλατυ όπως λένε τα σχέδια ; πότε θα δώσετε χρήματα να ολοκληρωθεί σωστά η σύνδεση του φράγματος Γυρτώνης με την Κάρλα ; η σήραγγα προς το Αιγαίο μοιάζει ακριβή ; το βαμβάκι θα είναι βιώσιμο ; το μέτρο που επιδοτεί την σταγδην αρδευση γιατί δεν το κάνετε πράξη τώρα ; μας ενδιαφέρει να μην φύγει το στρατόπεδο του Στεφανοβικείου στα Γιαννιτσά ; να χτίσουμε την αντιπλημμυρικη θωράκιση που λένε τα σχέδια ; γιατί βγάλατε από τα έργα του 2024 το φράγμα της σκοπιάς ;

Δεν σας ρωτάει ένα βοσκός ;

Σας ρωτάει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας που δεν υπάρχει στη διοίκηση του οργανισμού υδάτων που φτιάξατε .

Απαντήσεις στους πολίτες μου

Αξιόπιστες παρακαλώ

Ε. Λιακούλη:«Κραυγαλέα υποτίμηση της Θεσσαλίας και των θεσμών της, από την κυβέρνηση της ΝΔ»

“Πριν αλέκτορα φωνήσαι» το μακρύ, αντι-αυτοδιοικητικό «χέρι» της κυβέρνησης «ξαναχτύπησε», αυτή τη φορά εξαιρώντας τον νέο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, από τη διοίκηση του Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων, έργο του οποίου θα είναι η αντιπλημμυρική προστασία και η αποτελεσματική διαχείριση των υδάτων, σε μια περιοχή που αποδεδειγμένα ταλανίζεται είτε εξαιτίας της έλλειψής τους, είτε εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων” δήλωσε, μεταξύ άλλων η Γραμματέας Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη.

“Και με αυτήν την απόφασή της, η κυβέρνηση της ΝΔ ουσιαστικά αποφασίζει για ένα κρίσιμο ζήτημα της περιοχής, «τιμωρώντας» τους δημότες που κατά-ψήφισαν την κυβερνητική επιλογή, δια της εξαίρεσης από μια κρίσιμη για τον Τόπο λειτουργία, του αιρετού εκπροσώπου που οι ίδιοι επέλεξαν και γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της την πρόσφατη λαϊκή εντολή που δόθηκε στο πρόσωπο του κ. Δημήτρη Κουρέτα”

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο