26.7 C
Almyros
4 Οκτωβρίου 2024 15:23
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΣΠΑΚ Λάρισας: Κάλεσμα για συμμετοχή στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

ΣΠΑΚ Λάρισας: Κάλεσμα για συμμετοχή στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και το Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους Ελληνες να προσέλθουν στις 14 Ιουνίου 2023 στα κατά τόπους Νοσοκομεία της χώρας και να ενισχύσουν την 1η Πανελλήνια Μπασκετική Αιμοδοσία που συνδιοργανώνουν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, η οποία συμπίπτει με τη Χρυσή Επέτειο της κατάκτησης του πρώτου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην ιστορία της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ το 1987.

Στον εορτασμό των 36 χρόνων, η Ε.Ο.Κ. και ο Π.Ι.Σ με την πρωτοβουλία αυτή τιμούν από κοινού την πρώτη μεγάλη επιτυχία του ελληνικού αθλητισμού στα ομαδικά αθλήματα, στηρίζουν όσους έχουν ανάγκη αίματος στο παρόν και δημιουργούν τις βάσεις για μια αλληλέγγυα κοινωνία στο μέλλον. “Για τον λόγο αυτό παρακαλούμε όλες τις Ενώσεις και Επιτροπές, όπως ενημερώσουν σχετικώς και απευθύνουν κάλεσμα στον φίλαθλο κόσμο της περιοχής τους και, κυρίως, στις ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων τους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο υπεύθυνος οργανωτικής επιτροπής για τη Λάρισα, Δημήτρης Χύτας, επεσήμανε ότι “Μετά και την επιτυχημένη από την πλευρά του Σ.Π.ΑΚ. Λάρισας, διοργάνωση του 9ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παλαίμαχων-Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών που έγινε στη Λάρισα από 26-28 Μαίου 2023 (υπό την αιγίδα της Ε.Ο.Κ.) η προαναφερόμενη Ομοσπονδία αποφάσισε να θέσει και την πόλη της Λάρισας ως συμμέτοχο στην πανελλήνια προσπάθεια αιμοδοσίας, ζητώντας την αρωγή του Σ.Π.Α.Κ. Λάρισας για την καλύτερη οργάνωση του εγχειρήματος.

Ήδη έχει ενημερωθεί το Πανεπιστημιακό και Γ.Ν. Λάρισας και θα διαθέσει κινητή μονάδα αιμοδοσίας την συγκεκριμένη ημερομηνία στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας. Καλούμε όλους τους πολίτες να γίνουν εθελοντές αιμοδότες και να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη”.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο