13.7 C
Almyros
1 Οκτωβρίου 2024 06:19
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΣτα «χέρια» των ανταρτών Τόρις η τύχη του Σούνακ

Στα «χέρια» των ανταρτών Τόρις η τύχη του Σούνακ

Κρίνεται η πολιτική θέση του Ρίσι Σούνακ καθώς πλησιάζει η κρίσιμη τελική ψηφοφορία για το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο της Ρουάντας με τον αριθμό των ανταρτών να είναι υψηλός.

Τριάντα τρεις βουλευτές αν ενωθούν με τους 60 αντάρτες των Τόρις είναι αρκετοί ώστε να δημιουργηθεί κρίση εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού, κρίνουν πολιτικοί αναλυτές. Οι Financial Times αναφέρουν ότι η τελική νίκη του Ρίσι Σουνάκ επί των ανταρτών είχε «υψηλό πολιτικό τίμημα», με την εξουσία του να κλονίζεται και να αιωρείται ανάμεσα στις πτέρυγες του Συντηρητικού κόμματος. Εάν καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, θα βύθιζε την κυβέρνηση σε κρίση και θα έκανε τον δρόμο προς το Ν10 για τον ηγέτη των Εργατικών, πολύ εύκολο, αναφέρει η Daily Mail.

Περίπου 60 Συντηρητικοί υποστήριξαν τις αυστηρότερες προτεινόμενες τροπολογίες στο Νομοσχέδιο Ρουάντα που προτάθηκαν από τον βετεράνο των Τόρις Sir Bill Cash δηλαδή οτι οι παράτυποι μετανάστες δεν θα μπορούσαν να επικαλεστούν το διεθνές δίκαιο για να «αποτρέψουν ή να καθυστερήσουν» την απέλασή τους.

Το νομοσχέδιο του Σούνακ δηλώνει ότι το αφρικανικό έθνος είμαι μια ασφαλής χώρα και επιδιώκει να αποτρέψει τους αιτούντες άσυλο να προσφεύγουν στα δικαστήρια για να εμποδίζουν την απέλασή τους.

Πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία ο Σούνακ θα αντιμετωπίσει στην “ώρα του πρωθυπουργού” τους βουλευτές ανεβάζοντας το πολιτικό θερμόμετρο, με την κοινοβουλευτική ομάδα της κυβέρνησης να είναι διαιρεμένη.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο