31.7 C
Almyros
29 Σεπτεμβρίου 2024 17:25
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΣτη Σούρπη ο Τάσος Τσιαπλές – Μίλησε σε συγκέντρωση του ΚΚΕ

Στη Σούρπη ο Τάσος Τσιαπλές – Μίλησε σε συγκέντρωση του ΚΚΕ

Σε συνεστίαση των Οργανώσεων Σούρπης και Αλμυρού του ΚΚΕ, μίλησε το Σάββατο 27/1/2024, ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της Ε.Π Θεσσαλίας του ΚΚΕ.  Στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:

Ζούμε σε μια εποχή, μεγάλων και τραγικών αντιφάσεων στη χώρα μας και διεθνώς.  Από τη μια, σήμερα παράγεται τεράστιος πλούτος, χάρη στην αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας της εργατικής τάξης, των βιοπαλαιστών αγροτών και επαγγελματιών, που σε συνδυασμό με την μεγάλη πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας, γεννούν μεγάλες δυνατότητες να καλύπτονται όλες οι κοινωνικές ανάγκες, χωρίς να είναι εμπόρευμα. 

Όμως, αντί γι’ αυτό, αυξάνονται η φτώχεια, η ανεργία, η ταξική εκμετάλλευση, οι καταστροφές από φυσικά φαινόμενα, οι θάνατοι και οι κίνδυνοι για την υγεία των ανθρώπων, οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και οι τραγικές συνέπειες τους και από την άλλη συγκεντρώνεται αμύθητος πλούτος στα χέρια μιας χούφτας εκμεταλλευτών των λαών.

Όλα αυτά είναι δεν είναι αποτελέσματα λαθών, αλλά του ξεπερασμένου καπιταλιστικού συστήματος, που γίνεται όλο και πιο βάρβαρο για τους ανθρώπους του μόχθου, για να μεγαλώνουν τα κέρδη των καπιταλιστών. 

Η πείρα απο τη χώρα μας και διεθνώς, δείχνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή ανάπτυξη και πολιτική, ούτε σε εθνικό, ούτε σε περιφερειακό επίπεδο, στο πλαίσιο του καπιταλισμού, όσες κυβερνήσεις κι αν αλλάξουν, όσες περιφερειακές και δημοτικές αρχές κι αν αλλάξουν. Χρειάζεται αντροπή του άδικου συστήματος και οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής.

Το τονίζουμε αυτό, γιατί όσο εργατικές, αγροτικές, λαικές μάζες έχουν αυταπάτες, ότι με την εναλλαγή αστικών κυβερνήσεων Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων ή αντίστοιχα στην περιφέρεια και τους δήμους, θα βελτιωθεί η ζωή τους, θα βιώνουν όλο και πιο τραγικές συνέπειες.

Ø    Το δείχνουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι στην Ουκρανία, την Παλαιστίνη, οι οποίοι ξεπηδούν από τον καπιταλιστικό ανταγωνισμό, που οξύνθηκε πολύ ανάμεσα στα μεγάλα αντιμαχόμενα καπιταλιστικά κέντρα για τις σφαίρες επιρροής, τα μερίδια αγορών, την ενέργεια, τις πρώτες ύλες. 

Οι πόλεμοι αυτοί πυροδοτούν γενικότερες επικίνδυνες εξελίξεις όχι μόνο για τους λαούς εκείνων των περιοχών, αλλά όλου του κόσμου, καθώς ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός ΗΠΑ, Ε.Ε, Ρωσίας, Κίνας, Ισραήλ και άλλων ιμπεριαλιστικών κρατών, μπαίνει σε νέα φάση. Ο κίνδυνος ενός γενικευμένου πολέμου, είναι πιο ορατός.  

Η χώρα μας, με ευθύνη της κυβέρνησης της Ν.Δ και την συναίνεση του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, είναι βαθιά μπλεγμένη στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, στους πολέμους στην Ουκρανία, στην Παλαιστίνη και αλλού, στο πλευρό των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, με αποστολή όπλων, διευκολύνσεων από στρατιωτικές βάσεις και με αποστολή στρατευμάτων και πολεμικών μέσων, όπως με την φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα, με στόχο τη συμμετοχή της ελληνικής πλουτοκρατίας, στο πλιάτσικο που γίνεται με εγκλήματα σε βάρος λαών.

Σ’ αυτό το πλαίσιο κλιμακώνεται και η αντιπαράθεση των αστικών τάξεων και κυβερνήσεων Τουρκίας-Ελλάδας, η επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης, καταρρίπτοντας τα ψέματα των αστικών κομμάτων, ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, τα πάνω απο 4 δις. που δίνει κάθε χρόνο στο ΝΑΤΟ και οι αδιάκοποι εξοπλισμοί που πληρώνει ο λαός, ότι θωρακίζουν τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Μέσα στο ΝΑΤΟ, που δεν θεωρεί δεδομένα τα σύνορά μας, θα ζούμε με την διαρκή απειλή ενός πολέμου, ενώ η Κύπρος οδηγείται σε οριστική διχοτόμηση που νομιμοποιεί την εισβολή και κατοχή του 40% απ’ την Τουρκία.

Το επιχείρημα ότι με μια συμφωνία συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου, αποφεύγεται ο πόλεμος, είναι κάλπικο. Ένας τέτοιος συμβιβασμός, σημαίνει εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και δεν εξαλείφει τον κίνδυνο πολέμου, γιατί θα είναι ένας προσωρινός συμβιβασμός μεταξύ καπιταλιστικών κρατών, σε ένα φόντο οξυμένων ανταγωνισμών.  

Το ΚΚΕ, απορρίπτει τα ψευτοδιλήμματα. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία υποχώρηση σε κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Όποια διαπραγμάτευση και συμφωνία με την Τουρκία, πρέπει να γίνει στη βάση του διεθνούς δικαίου, των κυριαρχικών δικαιωμάτων.  

H υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, της εδαφικής ακεραιότητας, από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, συμβαδίζει με την πάλη για απεμπλοκή της χώρας μας από τα επικίνδυνα σχέδια ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ε.Ε και τον πόλεμο στην Ουκρανία, την Ισραηλινή σφαγή στην Παλαιστίνη και την Μ. Ανατολή. Για να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ στη χώρα μας. Για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε, με το λαό στην εξουσία. Μόνο μία τέτοια εξουσία μπορεί να συνάψει σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με άλλες χώρες. 

Ø    Το δείχνει η τραγική κατάσταση των βιοπαλαιστών αγροτών, που δεν αντέχουν το τεράστιο κόστος παραγωγής, τις εξευτελιστικές χαμηλών και πολλές φορές ανοιχτές τιμές αγροτοπαραγωγού σε φυτικά & ζωικά προιόντα, που φτάνουν όμως πανάκριβα στον καταναλωτή που δεν μπορεί να τα αγοράσει, την περικοπή των επιδοτήσεων, την έλλειψη ουσιαστικής προστασίας απο τον ΕΛΓΑ, και γι’ αυτό είναι για ακόμα μια φορά στα μπλόκα του αγώνα, κόντρα στην κρατική καταστολή που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση, με την σύμπλευση και του νέου περιφερειάρχη, που φωνάζει όχι στο κλείσειμο δρόμων, αλλά δεν βγάζει τσιμουδιά για το ότι η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, τους κλείνουν τα σπίτια, τους ξεκληρίζουν, τους πνίγουν.   

Γι’ αυτό πρέπει να δυναμώσουν τα μπλόκα του αγώνα και να γυρίσουν την πλάτη σε όλους αυτούς τους εξολοθρευτές τους και να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ, που είναι το μόνο κόμμα που πρωτοσταεί στον αγώνα τους και στηρίζει πραγματικά τα δίκαια αιτηματά τους, για ουσιαστικά μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής, κατώτερες εγγυημένες τιμές αγρότη, 100% ασφάλιση & αποζημίωση απο ένα αποκλειστικά δημόσιο ΕΛΓΑ.

Ø    Το δείχνουν οι τραγικές συνέπειες των πλημμυρών, των πυρκαγιών και των σεισμών, όπου χάθηκαν ξανά ανθρώπινες ζωές, καταστράφηκαν χιλιάδες σπίτια, χωράφια και παραγωγές, ζώα και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, οχήματα, εργαλεία δουλειάς, δημόσιες υποδομές και 5 μήνες μετά, η κυβέρνηση δεν έχει δώσει  σε πολλούς πληγέντες ούτε τις αποζημιώσεις ψίχουλα, που έδωσε σε ένα μέρος, οι οποίες φυσικά δεν καλύπτουν τις ζημιές, οι οποίες είναι πολύ μεγαλύτερες σε αξία, 180.000 στρ. γύρω απο την Κάρλα είναι ακόμα πλημμυρισμένα και δεν υπάρχει καμία απόφαση τι θα γίνει και πότε, ούτε αποκαταστάσεις πολλών υποδομών, πολύ περισσότερο δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός και έργα αντιπλλημυρικής θωράκισης της Θεσσαλίας, ούτε για την αντιπυρική και αντισεισμική, όπως και πριν.

Κυβέρνηση και περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, όταν μιλούν για “ανασυγκρότηση” της Θεσσαλίας, ενοούν κάποια έργα χαμηλού κόστους, το μοίρασμα σε μεγάλες κατασκευαστικές, νέων πακέτων από το Ταμείο Ανάκαμψης, περαιτέρω εμπορευματοποίηση του νερού που θα χρυσοπληρώνουν οι λαϊκές οικογένειες και οι αγρότες, προώθηση σχεδίων για αλλαγές στη χρήση γης και στην αγροτική καλλιέργεια με στόχο της συγκέντρωση της γης σε λιγότερα χέρια, νέα επέλαση των επνδύσεων σε φ/β επιχειρηματικών ομίλων, που χρυσοπληρώνει ο λαός στα τιμολόγια ρεύματος. Προώθηση υποχρεωτικής ιδιωτικής ασφάλισης για σπίτια και αγρότες.

Ως ΚΚΕ έχουμε κάνει δεκάδες παρεμβάσεις στη Βουλή, την περιφέρεια, δήμους για να πάρουν όλοι οι πληγέντες έστω και αυτές τις πενιχρές αποζημιώσεις, οι οποίες καθυστερούν για πολλούς, στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των πλημμυροπαθών μέσα από τους φορείς και τις επιτροπές αγώνα, τις κινητοποιήσεις των αγροτών για να μείνουν και να καλλιεργούν στο τόπο τους.

Η διέξοδος για το λαό είναι η πρόταση του ΚΚΕ, που έχει στόχο να εξαλείψει τις αιτίες της καταστροφής, που θέλει ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, με κριτήριο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, την προστασία της ζωής του λαού της περιοχής, δίχως να πληρώσει αυτός τα σπασμένα, της αγροτικής παραγωγής, με ένα συνολικό σχεδιασμό της αντιπλημμυρικής προστασίας και διαχείρισης των υδάτων με μεγάλα φράγματα, αντιπλημμυρικά έργα, κόντρα στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. 

Ø    Το αποδεικνύουν η τεράστια ακρίβεια, το τσάκισμα του λαικού εισοδήματος, η φοροληστεία του λαού και οι φοροαπαλαγές του κεφαλαίου, οι πλειστηριασμοί λαικών σπιτιών, χωραφιών, εργαλείων δουλειάς, η υποβάθμιση, εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της υγείας, της παιδείας, της ενέργειας, του νερού, τα εγκλήματα σαν αυτό στα Τέμπη, οι περικοπές της χρηματοδότησης και οι αντιδραστικές αλλαγές στους δήμους και περιφέρειες, η διοχέτευση των τεράστιων ποσών που αρπάζουν απο το λαό, στους επιχειρηματικούς ομίλους, γενικότερα οι αντιλαικές πολιτικές της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, περιφέρειας και δήμων, το ίδιο και διεθνώς, είτε λέγονται συντηρητικοί, είτε σοσιαλδημοκράτες.

Τα κυβερνητικά «μέτρα» για την ακρίβεια, αποτελούν ψίχουλα και κοροϊδία και φυσικά δεν επιβαρύνουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, αλλά τον ίδιο το λαό, που τα πληρώνει σαν φορολογούμενος.  Αποσκοπούν στην συγκάλυψη των πραγματικών αιτιών των αυξήσεων, που είναι η πολιτική της Ε.Ε, της κυβέρνησης της Ν.Δ, όπως και των προηγούμενων, της απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης της ενέργειας, της απολιγνιτοποίησης και της μετάβασης στην λεγόμενη πράσινη ανάπτυξη, προς όφελος του κεφαλαίου, του κυνηγητού του μεγαλύτερου κέρδους απ’ τους καπιταλιστές.

Η εγχώρια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη, έγινε με τεχνητό τρόπο πιο ακριβή απ’ την παραγωγή με εισαγόμενο φυσικό αέριο και από ΑΠΕ, γιατί υποχρεώθηκε να αγοράζει δικαιώματα εκπομπών ρύπων, στο πλαίσιο του Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Ρύπων της Ε.Ε. Χωρίς αυτές τις δεσμεύσεις, το κόστος λιγνιτικής παραγωγής, θα μπορούσε να μειωθεί στο 1/3 του σημερινού. 

Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, επέβαλαν την βαριά έμμεση φορολογία στα καύσιμα, που φτάνει 60% της τιμής τους, που καταλήγει και πάλι στην ενίσχυση των μονοπωλίων. Αν δεν υπήρχαν οι κρατικοί φόροι και δεν έπρεπε να διασφαλιστεί το κέρδος των εισαγωγών, των ομίλων διύλισης και της χονδρικής εμπορίας, οι τιμές θα ήταν στο 1/3 των σημερινών.

Όλοι αυτοί ευθύνονται για την υψηλότερη συμμετοχή του εισαγόμενου φυσικού αερίου ρώσικου ή τώρα υγροποιημένου αερίου από τις ΗΠΑ στο μείγμα ηλεκτροπαραγωγής απαξιώνοντας εγχώριες πηγές. Εναν τέτοιο σταθμό θέλουν να φτιάξουν και εδώ στον Παγασητικό για τα συμφέροντα των μονοπωλίων, δημιουργώντας μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια και το περιβάλλον.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τα άλλα αστικά κόμματα, τα στελέχη τους στην περιφέρεια και στους δήμους, εμφανίζονται με απύθμενη υποκρισία, να μιλούν για κίνδυνο επισιτιστικής κρίσης, εξ’ αιτίας των πολέμων, τους οποίους όμως στηρίζουν!

Αλήθεια αυτοί δεν είναι υπεύθυνοι για την υλοποίηση δεκαετίες τώρα, της καταστροφικής για τους μικρούς αγρότες και το λαό μας, ΚΑΠ της Ε.Ε, των πολιτικών που αποσύνδεσαν την επιδότηση από την παραγωγή, έβαζαν πρόστιμα συνυπευθυνότητας, που υπέγραψαν συμφωνίες του ΠΟΕ που απελευθέρωσαν εισαγωγές αγροτικών προιόντων, που ξεκλήρισαν χιλιάδες αγρότες;  

Που αρνούνται να θεσπίσουν κατώτερες εγγυημένες τιμές στον αγροτοπαραγωγό, αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες, να μειώσουν την τιμή στο ρεύμα, να καταργήσουν τον ΦΠΑ στα γεωργικά λιπάσματα, φάρμακα, ζωοτροφές; 

Που επιδοτούν προϊόντα που χρειάζονται για να έχουν φθηνή πρώτη ύλη οι βιομήχανοι (σκληρό σιτάρι), αλλά όχι το μαλακό που είναι η πρώτη ύλη για το ψωμί και εισάγουμε το 35% των αναγκών μας, ενώ είχαμε πλεόνασμα;

Που κατάστρεψαν την εγχώρια παραγωγή ζάχαρης, έκλεισαν την ΕΒΖ, με αποτέλεσμα όλη η ζάχαρη που καταναλώνουμε να εισάγεται, ενώ λίγες χιλιάδες στρέμματα τεύτλα που καλλιεργούνται, πάνε για βιοκαύσιμα;

Δεν είναι οι αστικές κυβερνήσεις και κόμματα, τα στελέχη τους σε περιφέρεια και δήμους, που αδειοδοτούν, εγκρίνουν τις ΜΠΕ και προωθούν τις επιχειρηματικές επενδύσεις σε φ/β, σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις και βοσκοτόπους, που καταστρέφουν αγρότες και παραγωγή; 

Και ενώ στηρίζουν όλοι τους το εκμεταλλευτικό σύστημα, ενώ στα βασικά αντιλαϊκά μέτρα ψηφίζουν μαζί όλες οι άλλες δυνάμεις, στη Βουλή, στην Περιφέρεια και στους Δήμους, στήνουν και κανένα καβγά για το θεαθήναι ή προσπαθούν μετατοπίσουν την προσοχή σε θέματα που δεν καθορίζουν την ζωή της πλειοψηφίας του λαού.

Οπως για τον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, με τον οποίο είμαστε αντίθετοι. Οσα προβλήματα υπάρχουν σε ομόφυλα ζευγάρια σε σχέση με τα παιδιά του ενός εκ των δυο, θα μπορούσαν να λυθούν με σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις και με το υπάρχον πλαίσιο.

Σηκώνουν όμως κουρνιαχτό, για να περνούν πιο εύκολα τις αντιλαικές πολιτικές και με θράσος εμφανίζονται, τόσο η Ν.Δ, όσο και το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά, σαν υπερασπιστές των λαικών δικαιωμάτων, την ώρα που η κυβέρνηση έστελνε τα ΜΑΤ να ξεσπιτώσουν και να συλλάβουν την συνταξιούχο στην Αθήνα, που χτυπούσαν τους αγρότες στην Καρδίτσα και τον Πλατύκαμπο, δηλ. αυτούς που έπνιξαν, όπως έκαναν παλιότερα και οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. 

Έφτασαν στο σημείο να εμπορευματοποιούν και την ίδια την τεκνοθεσία και την αναπαραγωγή, με το αίσχος της εμπορικής παρένθετης μητρότητας, της πιο ακραίας εκμετάλλευσης, εμπορευματοποίησης του γυναικείου σώματος, του εμπορίου και παιδιών από το εξωτερικό. 

Απέναντι σ’ αυτήν τη βαρβαρότητα, στη Ν.Δ, δεν μπορεί να είναι λύση ο εκφυλισμένος ΣΥΡΙΖΑ, τα κομμάτια του που έφυγαν, για να στήσουν νέα αναχώματα εγκλωβισμού λαικών δυνάμεων στο σύστημα, ούτε το ΠΑΣΟΚ, τα φασιστικά μορφώματα και τα στελέχη τους σε περιφέρεια και δήμους, αλλά μόνο το ΚΚΕ.  Ακόμα και προσωρινές λύσεις, δεν θα υπάρξουν χωρίς σκληρούς αγώνες, χωρίς ισχυρό ΚΚΕ.

Γι’ αυτό το ΚΚΕ, πρωτοστατεί στην οργάνωση της πάλης των εργατών και της πανελλαδικής απεργίας στις 28/2, των αγροτών που είναι ήδη στους δρόμους, των ΕΒΕ, των συνταξιούχων, των φοιτητών που είναι κι αυτοί στους δρόμους ενάντια στο Ν/Σ για ιδιωτικά ΑΕΙ, ταυτόχρονα με την λαϊκή αντιπολίτευση που κάνει απέναντι στην κυβέρνηση, την Ε.Ε, μέσα στους αστικούς κρατικούς θεσμούς όπως είναι η Βουλή, η Ευρωβουλή, η Περιφέρεια, οι Δήμοι. 

Μόνο η εργατική – λαϊκή πάλη, με ισχυρό ΚΚΕ, μπορεί να υποχρεώσει την όποια κυβέρνηση και το κεφάλαιο σε άμεσα, αλλά προσωρινά μέτρα στήριξης του εργατικού-λαϊκού εισοδήματος, με αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κατώτερες εγγυημένες τιμές αγροτών, μείωση φορολογίας.   

Όμως λέμε καθαρά πως τα λαϊκά προβλήματα θα λυθούν οριστικά, μόνο με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Που σημαίνει, όχι αλλαγή μιας αντιλαικής κυβέρνησης με μια άλλη, αλλά ανατροπή της αστικής τάξης και των κομμάτων της από την εξουσία και κατάχτησή της από την εργατική τάξη, με επικεφαλής ένα ισχυρό ΚΚΕ, για να αλλάξει ριζικά την οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας, με την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, έξω από τις λυκοσυμμαχίες ΝΑΤΟ, Ε.Ε, ώστε ο παραγόμενος πλούτος να κατευθύνεται στην ικανοποίηση των λαικών αναγκών.

Έτσι θα εξασφαλισθεί φθηνή και επαρκής ενέργεια για κάθε λαϊκό σπίτι, για την ανάπτυξη της σοσιαλιστικής οικονομίας, με την αξιοποίηση όλων των εγχώριων ενεργειακών πηγών, του λιγνίτη, με την κατασκευή μεγάλωνυδροηλεκτρικών έργων που θα αυξήσουν την παραγωγή καθαρής ενέργειας, συμβάλλοντας και στις ανάγκες ύδρευσης και άρδευσης. Της ηλιακής και αιολικής ενέργειας, της γεωθερμίας, των εγχώριων υδρογονανθράκων.

Ετσι θα λυθεί το διατροφικό πρόβλημα του λαού. Η Ελλάδα έχει μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες, καλές εδαφο-κλιματολογικές συνθήκες, μεγάλη μηχανοποίηση της γεωργικής-κτηνοτροφικής παραγωγής και τεχνογνωσία των αγροτών. Μπορεί να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας με φθηνά και υγιεινά προϊόντα, να παράγει πρώτες ύλες για τη βιομηχανία και έτσι να συμβάλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά να κάνει και εξαγωγές. 

Μια λύση υπάρχει. Να κοινωνικοποιηθούν όλες οι παραγωγικές μονάδες, να φύγουν από τη μέση τα καρτέλ στην παραγωγή τροφίμων και οι μεγαλέμποροι. Με στήριγμα το έμπειρο εργατικό δυναμικό και τους βιοπαλαιστές αγρότες, οργανωμένους σε σύγχρονους παραγωγικούς συνεταιρισμούς, που θα λειτουργούν δίπλα στα μεγάλα κρατικά αγροκτήματα, μπορεί να αναπτυχθεί μεγάλη αγροτική παραγωγή προς όφελος του λαού και των αγροτών.                                  

Ετσι θα αναπτυχθεί η βιομηχανική παραγωγή. Στην κλωστοϋφαντουργία, στον ιματισμό, στο δέρμα. Οι ζωτικοί αυτοί κλάδοι για τις λαικές ανάγκες, συρρικνώθηκαν γιατί συμφέρει τους καπιταλιστές να εισάγουν παρά να παράγουν. Η Ελλάδα έχει προϋποθέσεις για ανάπτυξη και βαριάς βιομηχανίας, μεταλλουργίας, ναυπηγικής και χημικής.    

Ετσι θα λυθεί και το πρόβλημα του κατασκευαστικού τομέα, με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες σε κατοικίες, νοσοκομεία, σχολεία, έργα αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας, απο ένα εθνικό κατασκευαστικό φορέα. 

Αυτή η ανάπτυξη, χωρίς καπιταλιστές, μπορεί να δώσει λύσεις σε όλα τα λαϊκά προβλήματα. Έτσι θα εξασφαλισθεί μόνιμη εργασία για όλους με 7ωρο, 5θήμερο, με ικανοποιητικό εισόδημα, κρατική φροντίδα για παιδιά, γυναίκες, ΑΜΕΑ, ηλικιωμένους. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία-πρόνοια, παιδεία, δωρεάν πρόσβαση στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, στις διακοπές για όλους. Σύγχρονη στέγη για όλους, προστασία του περιβάλλοντος. Να έχουν όλοι οι συνταξιούχοι ικανοποιητική σύνταξη, στα 60 οι άνδρες και τα 55 οι γυναίκες.  

Μια τέτοια κυβερνητική εξουσία έχει ανάγκη ο λαός για να απαλλαγεί από τα βάσανά του και όχι μια κυβέρνηση δήθεν «προοδευτικών» δυνάμεων που προβάλουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, για να συνεχίσει να υπηρετεί το σύστημα, όπως έκαναν και όταν κυβερνούσαν και ως αντιπολίτευση στη βουλή, όπως κάνουν σε περιφέρεια και δήμους. Για αυτήν την εξουσία παλεύει το ΚΚΕ. Όμως αυτή δεν θα έρθει από εκλογές σε εκλογές, χωρίς ισχυρό ΚΚΕ και οργανωμένο εργατικό-λαϊκό ξεσηκωμό ενάντια στο σύστημα. 

Σ’ αυτόν τον αγώνα καλούμε κάθε εργάτη, μικρό αγρότη, ΕΒΕ, νέο-α, κάθε αριστερό που είδε τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, για να αυξηθούν οι εστίες αντίστασης και αντεπίθεσης, σε χώρους δουλειάς, μόρφωσης, πόλεις, χωριά. 

Η ενίσχυση του ΚΚΕ στις βουλευτικές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, σ’ αυτό το σκοπό κατατίθεται, για να αλλάξουμε τους συσχετισμούς, για να βγεί ο λαός και οι ανάγκες του στο προσκήνιο.  Στις ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη, πολλές δεκάδες ακόμα χιλιάδες να ψηφίσουν ΚΚΕ, για να δυναμώσει αυτός ο αγώνας.

Παράλληλα να οργανωθούν πολλοί καινούργιοι αγωνιστές και αγωνίστριες στις οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, να γίνουν περισσότεροι οικονομικοί ενισχυτές του, αναγνώστες του «Ρ», περισσότεροι διαφωτιστές για τις θέσεις του και οργανωτές της πάλης του λαού.

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο