22.3 C
Almyros
23 Σεπτεμβρίου 2024 21:25
ESPA
ΑρχικήΑΛΜΥΡΟΣΣτη Βουλή τα κτηριακά προβλήματα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού

Στη Βουλή τα κτηριακά προβλήματα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού

Ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου προς το Υπουργείο Παιδείας κατέθεσε η Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης κ. Σοφία Ασημακοπούλου σχετικά με το κτηριακό πρόβλημα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, μεταφέροντας την ανακοίνωση του ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, που κάνει λόγο για  τραγική εικόνα της στέγης του σχολείου, καθώς και η ολιγωρία των υπευθύνων για την οριστική επίλυση των προβλημάτων του.

«Σύμφωνα με τον Σύλλογο Γονέων, η στέγη του σχολείου, που αποτελείται από ξύλο και κεραμίδια, έχει πια σοβαρό πρόβλημα, με αποτέλεσμα, σε κάθε βροχή, οι αίθουσες να μπάζουν νερά, στο σύνολό τους, όχι μόνο του Α’ ορόφου, αλλά και του ισογείου. Χαρακτηριστικό είναι δε ότι, πολλές φορές οι εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να μετακινούν καταλλήλως τα θρανία και τις καρέκλες για να μην στάζουν νερά πάνω στα κεφάλια των παιδιών!

Για το πρόβλημα ήταν ενήμερος και ο Δήμος Αλμυρού, που υποσχέθηκε την αποκατάσταση της στέγης του σχολείου. Ωστόσο, όπως είπαν, μέχρι το άνοιγμα των σχολείων θα γίνουν καλά …«μπαλώματα». Οι πλημμύρες που έπληξαν την Θεσσαλία ήρθαν να επιδεινώσουν το πρόβλημα. Πλέον, η στέγη δεν βάζει απλώς νερά, αλλά τμήματά της πέφτουν, πλέον, το ένα μετά το άλλο, μέσα σε αίθουσες διδασκαλίας. Στο σχολείο μετέβη κλιμάκιο της ΚΤ.ΥΠ. (Κτιριακές Υποδομές) Α.Ε., μετά τις πλημμύρες και εκτίμησε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στατικότητας. Όμως, μετά από δύο μέρες, έπεσε και νέο τμήμα από την στέγη σε αίθουσα διδασκαλίας», επισημαίνεται στην ερώτηση με τη Βουλευτή να ρωτά τον Υπουργό σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την αποκατάσταση των προβλημάτων.

 

Το Υπουργείο Παιδείας απάντησε στην ερώτηση, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι ο ρόλος του περιορίζεται στον καθορισμό των προδιαγραφών των χώρων ως προς το είδος, τον αριθμό και το μέγεθος αυτών, που αποτυπώνονται στο εκάστοτε κτηριολογικό πρόγραμμα. Η μέριμνα για την ανέγερση των σχολικών κτηρίων, την επισκευή, συντήρηση και βελτίωση των υποδομών των σχολικών μονάδων εμπίπτει στις αρμοδιότητες των Δήμων.

Από την πλευρά της για το θέμα απάντησε και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας σημειώνοντας ότι «οι κτηριακές εγκαταστάσεις όπου στεγάζονται οι σχολικές μονάδες αρμοδιότητας της Δ.Π.Ε. Μαγνησίας, η συντήρηση των σχολικών υποδομών και η επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν σε αυτές, άπτονται της αποκλειστικής ευθύνης των Τεχνικών Υπηρεσιών του εκάστοτε Δήμου, όπου ανήκει η κάθε σχολική μονάδα. Ως εκ τούτου, η γνωστοποίηση στην υπηρεσία μας των κτηριακών αναγκών & προβλημάτων των σχ. μονάδων γίνεται μέσω των κοινοποιημένων σε αυτήν σχετικών εγγράφων των σχολείων, που απευθύνονται στις τεχνικές υπηρεσίες του εκάστοτε δήμου.

Αναφορικά με το πρόβλημα στη στέγη του 4 ου Δημοτικού σχολείου Αλμυρού, η Δ.Π.Ε. Μαγνησίας επικοινώνησε με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, οι οποίοι απάντησαν, τόσο τηλεφωνικά όσο και εγγράφως, με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 16634/1221/21-09-2023 έγγραφο της Δ/νσης Τεχν. Υπηρεσιών & Πολεοδομίας του Δήμου Αλμυρού, ότι έγιναν οι απαραίτητες επιδιορθώσεις στη στέγη και στην ψευδοροφή, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την κακοκαιρία.

Σε κάθε περίπτωση, η Δ.Π.Ε. Μαγνησίας βρίσκεται πάντα κοντά στις ανάγκες των σχολικών μονάδων συμβάλλοντας στην επίλυσή τους, στο πλαίσιο πάντα των αρμοδιοτήτων της».

 

 

Πηγή: Magnesianews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο