12.8 C
Almyros
1 Οκτωβρίου 2024 09:17
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΣτην απεργιακή κινητοποίηση για την τραγωδία στα Τέμπη συμμετέχει η ΕΙΝΚΥΛ

Στην απεργιακή κινητοποίηση για την τραγωδία στα Τέμπη συμμετέχει η ΕΙΝΚΥΛ

Δεν μπορούμε παρά να συμμετέχουμε στην απεργία και να δηλώσουμε παρόντες στην απεργιακή συγκέντρωση των εργατικών σωματείων που θα πραγματοποιηθεί και στην πόλη μας, όπως γίνεται αυτές τις μέρες σε όλη την Ελλάδα ώστε να συμβάλλουμε και εμείς από την πλευρά μας το έγκλημα αυτό να μην ξεχαστεί“, αναφέρει σχετική ανακοίνωση η Διοίκηση της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Λάρισας απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση.

Οπως επισημάινεται “τα ΔΣ της ΕΙΝΚΥΛ και του Συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ και ειδικευόμενων ΠΓΝΛ από την πρώτη στιγμή εκφράσαμε τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ανάμεσα στους οποίους βρισκόταν και μία συναδέλφισσά μας, εργαζόμενη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας αλλά μία ακόμα στο ΑΧΕΠΑ.

Εμείς ήμασταν άλλωστε που υποδεχθήκαμε τους τραυματίες, που ζήσαμε το δράμα των οικογενειών, τον θρήνο για τους νεκρούς. Που συγκλονιστήκαμε από το από το νεαρό της ηλικίας των περισσοτέρων θυμάτων. Ποιος όμως φταίει γι’ αυτή την τραγωδία; Ό, τι συνέβη στα Τέμπη ήταν ένα ακόμη προδιαγεγραμμένο έγκλημα στο βωμό των κερδών των λίγων εις βάρος των πολλών. Θα γίνουμε οι φωνές όλων των θυμάτων και των τραυματιών απαιτώντας να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας αλλά και να αποδοθούν άμεσα ευθύνες, χωρίς καμία συγκάλυψη σε αυτούς που παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις των εργαζομένων, συνέχιζαν να στέλνουν επιβάτες και εργαζόμενους στο θάνατο“.

Η ΕΙΝΚΥΛ ζητά “να απολογηθούν όλες οι κυβερνήσεις, που εφάρμοσαν διαχρονικά την πολιτική της ιδιωτικοποίησης, που πούλησαν τον ΟΣΕ αντί να τον θωρακίσουν με σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, που αγνόησαν επιδεικτικά τις αγωνιώδεις προειδοποιήσεις των εργαζομένων για τα ζητήματα αυτά” και διεκδικεί σύγχρονη, φθηνή, ασφαλή σιδηροδρομική συγκοινωνία.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο