23.7 C
Almyros
1 Οκτωβρίου 2024 17:46
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΣτην φυλακή οι δύο αλλοδαποί που συνελήφθησαν με 1 κιλό κοκαΐνη και...

Στην φυλακή οι δύο αλλοδαποί που συνελήφθησαν με 1 κιλό κοκαΐνη και κάνναβη στον Βόλο – Τι ισχυρίστηκαν στον ανακριτή

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά και την απολογία τους χθες στον ανακριτή 35χρονος και 30χρονος αλβανικής υπηκοότητας, που συνελήφθησαν στον Βόλο τις μέρες των Χριστουγέννων (22/12) καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν ποσότητα κοκαΐνης που άγγιζε το 1 κιλό και περίπου 180 γραμμάρια κάνναβης.

Η σύλληψη τους έγινε την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου το βράδυ στο Σέσκλο, όταν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου εντόπισαν και ακολούθησαν τον 35χρονο, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ο τελευταίος τους «οδήγησε» στην καλύβα που διέμενε ο 30χρονος φίλος και συνεργός του, ο οποίος εργάζεται ως αγρότης, όπου με την συνδρομή αστυνομικού σκύλου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8 νάιλον συσκευασίες με ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους 991,31 γραμμαρίων και δύο νάιλον συσκευασίες με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 179,35 γραμμαρίων, αλλά και άλλα αντικείμενα που παραπέμπουν σε διακίνηση ουσιών.

Οι δύο συλληφθέντες θα παραμείνουν στην φυλακή ως την δίκη τους, ενώ σε βάρος τους έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Μάλιστα υπολογίζεται ότι η τεράστια ποσότητα κοκαΐνης αντιστοιχεί σε περίπου 2.000 δόσεις με την εμπορική της αξίας να ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την ανάκρισή τους και οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες εναντίον τους, με τον 30χρονο αγρότη να δηλώνει πως δεν είχε ιδέα για την ύπαρξη των ναρκωτικών ουσιών στο κατάλυμα του. Από την άλλη ο 35χρονος, ο οποίος έχει απασχολήσει στον παρελθόν τις αρχές για ανάλογα αδικήματα αλλά και ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, αρνήθηκε κάθε ανάμειξη, δηλώνοντας πως οι ουσίες που βρέθηκαν δεν ανήκουν στον ίδιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, εκτός από τα ναρκωτικά, στον χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης τρεις ζυγαριές ακριβείας, μία συσκευή εκκένωσης αέρα και σφράγισης, νάιλον τεμάχια κατάλληλα για σφράγιση και χρήση με την προαναφερόμενη συσκευή και αυτοσχέδια νάιλον τεμάχια, κατάλληλα για επιμερισμό της κοκαΐνης σε μικροποσότητες (φιξάκια).

Επιπλέον, από την κατοχή των συλληφθέντων κατασχέθηκαν συνολικά τρία κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ και τέσσερις μη ενεργοποιημένες κάρτες εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο