13.7 C
Almyros
23 Σεπτεμβρίου 2024 05:23
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΣτο Ουισκόνσιν η πρώτη προεκλογική ομιλία της Κάμαλα Χάρις χωρίς τον Μπάιντεν

Στο Ουισκόνσιν η πρώτη προεκλογική ομιλία της Κάμαλα Χάρις χωρίς τον Μπάιντεν

Η πέμπτη από την αρχή του έτους επίσκεψη της Κάμαλα Χάρις στην πολιτεία του Ουισκόνισν χαρακτηρίζεται καθοριστική καθώς εκεί η αντιπρόεδρος θα πραγματοποίησει την πρώτη προεκλογική της ομιλία μετά την απόφαση προεκλογικής εξόδου του Τζο Μπάιντεν.

Η άρις έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη των ηγετών του Δημοκρατικού Κόμματος στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών, ΠΑ και η «ανάκτηση» της πολιτείας του Ουισκόνσιν χαρακτηρίζεται ήδη ως πεδίο μάχης αφού οι Δημοκρατικοί την έχασαν το 2016 από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η πρώτη της προεκλογική εμφάνιση προκαλεί ήδη ουρές, έστω κι αν η βροχή είναι καταρρακτώδης.

Η Χάρις έχει ήδη κερδίσει επαρκές ποσοσοσοτό εσωκομματικής υποστήριξης και προεκλογική χρηματοδότηση -ρεκόρ, ύψους 81 εκατομμυρίων το τελευταίο διήμερο.

Μετά τον Τζορτζ Κλούνει η Μπιγιονσέ εκφράζει την υπσοτήριξη της για την υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών, επιτρέποντας στην Κάμαλα Χάρις να χρησιμοποιήσει το τραγούδι της “Freedom” ως ύμνο της προεκλογικής της εκστρατείας.

Αξιοσημείωτη χαρακτηρίζεται η λίστα υποστήριξης που περιλαμβάνει την πρώην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και την πρώην υποψήφια για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον.

Οι δύο επικεφαλής των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο των ΗΠΑ έδωσαν την υποστήριξή τους στην Καμάλα Χάρις για την προεδρία.

«Τώρα που η διαδικασία έχει εξελιχθεί από τη βάση, από κάτω προς τα πάνω, είμαστε εδώ σήμερα για να υποστηρίξουμε την Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις», δήλωσε ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ηγέτη της μειονότητας της Βουλής των Αντιπροσώπων Hakeem Jeffries.

Πηγή: es/fb (AFP, AP, dpa, Reuters)

www.ertnews.gr



Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο