24.6 C
Almyros
29 Σεπτεμβρίου 2024 01:30
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΣτο πρώτο περιφερειακό φόρουμ βιομάζας στο Μουζάκι η πρέσβειρα της Αυστρίας στην...

Στο πρώτο περιφερειακό φόρουμ βιομάζας στο Μουζάκι η πρέσβειρα της Αυστρίας στην Ελλάδα

Το Δασαρχείο Μουζακίου, επισκέφθηκε αποστολή από την Αυστρία με επικεφαλής την Πρέσβειρα της Αυστρίας στην Ελλάδα κ. Gerda Vogl, και Αυστριακούς και Έλληνες επιχειρηματίες, στο πλαίσιο διεξαγωγής του 1ου Περιφερειακού Φόρουμ Βιομάζας με θέμα «Βιοενέργεια & Βιώσιμη Δασική Διαχείριση» που διεξήχθη στην Λάρισα από την Ελληνική Εταιρεία Ανάπτυξης Βιομάζας «HellaBiom”, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Την αποστολή υποδέχθηκαν ο Δασάρχης Μουζακίου κ. Α. Γκόζκος Απόστολος, η Προϊσταμένη της Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας κ. Ζ. Φτίκα Ζωή και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου κ. Φ. Δασκάλου.

«Ήταν ιδιαίτερη τιμή για τον Δήμο μας να φιλοξενήσουμε το 1ο Περιφερειακό Φόρουμ Βιομάζας με θέμα “Βιοενέργεια και βιώσιμη δασική διαχείριση”, στο Μουζάκι. Ως τοπική αυτοδιοίκηση οφείλουμε να συνδράμουμε σε δράσεις και πρωτοβουλίες που αφορούν την εξεύρεση νέων μορφών ενέργειας, όπως η βιοενέργεια, προκειμένου να μετριαστούν οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, τις αρνητικές επιπτώσεις της οποίας έχουμε ήδη υποστεί στον Δήμο μας», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Φ. Δασκάλου.

Ο Δασάρχης Μουζακίου ξενάγησε την αποστολή στις εγκαταστάσεις του Δασαρχείου Μουζακίου και τους χάρισε αναμνηστικά δώρα μεταξύ των οποίων και το λεύκωμα του Δήμου Μουζακίου, το οποίο ήταν μεταφρασμένο στα αγγλικά.

Εκ μέρους του Δήμου Μουζακίου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου , προσέφερε στην Πρέσβειρα της Αυστρίας ως αναμνηστικό δώρο ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα.

Στη συνέχεια η αποστολή μετέβη στο Ξενοδοχείο «Mouzaki Palace» όπου και πραγματοποιήθηκε ημερίδα στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δασάρχης Μουζακίου κ. Α. Γκόζκος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου κ. Φ. Δασκάλου, η Πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα κ. Gerda Vogl, η Προϊσταμένη Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας κ. Ζ. Φτίκα Ζωή και ο Πρόεδρος του Τμήματος Δασολογίας – Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γ. Νταλός.

Ακολούθησαν παρουσιάσεις σχετικές με το αντικείμενο του Forum από στελέχη του Δασαρχείου Μουζακίου, και συζήτηση με τους συμμετέχοντες, ενώ στη συνέχεια τμήμα της Αποστολής με επικεφαλής την Πρέσβειρα της Αυστρίας επισκέφθηκε το Δημοτικό Δάσος Μουζακίου.

Η επίσκεψη των Ελλήνων και Αυστριακών συμμετεχόντων στο 1ο Περιφερειακό Φόρουμ Βιομάζας, έκλεισε με γεύμα σε κέντρο της περιοχής.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο